Jan en Janny Tempelman-Stolte zestig jaar getrouwd

0258343_Tempelman.JPG
.

NIEUWLEUSEN – Zij ontmoetten elkaar tijdens het schaatsen op de Dedemsvaart, kregen verkering en afgelopen week was het zestig jaar geleden dat zij elkaar het ja-woord gaven. Het diamanten echtpaar Jan en Janny Tempelman-Stolte kreeg thuis in Nieuwleusen bezoek van locoburgemeester Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen, die hen namens de gehele gemeente kwam feliciteren met deze mijlpaal.

Jan geboren in de Vinkenbuurt, gemeente Ommen, ging na de MULO naar de LTS in Zwolle. Hij werkte eerst een aantal jaren bij Schutte Tours en vervolgens bij een Volvo dealer als monteur/chef werkplaats. Vervolgens runde hij samen met zijn schoonouders een garage aan de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen en ging daarna in loondienst. Zijn grootste hobby is het sleutelen aan oldtimers. Janny werd geboren in Huizen, ’t Gooi, en verhuisde op jongere leeftijd naar Nieuwleusen. Zij werkte een aantal jaren bij enkele modezaken, bij Philips in Zwolle en vele jaren (administratief) in de garage van haar echtgenoot. De aquarellen boven de bank in de woonkamer en de beelden van speksteen en klei in de vensterbank van hun woning geven aan dat zij zeer creatief is. Ook mag zij wel graag handwerken. Zij wonen sinds 1985 tot tevredenheid in hun huidige woning. Het echtpaar mocht graag kamperen en gaan er nu vaak met de fiets erop uit. Het stel heeft twee kinderen (een zoon en dochter), vier kleinkinderen en inmiddels één achterkleinkind. Het feest wordt deze week met de familie/kennissen gevierd bij ’t Witte Peerd in Nieuwleusen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.