Hospice Dalfsen onderzoekt mogelijke uitbreiding

0258367_Huis_en_Boom_21_sept_2022voorweb.jpg
.

DALFSEN – Hospice Dalfsen onderzoekt of het mogelijk is om het aantal bedden uit te breiden van twee naar vier of vijf. Er is namelijk een grotere vraag naar zorg dan waarin het hospice nu kan voorzien. De besturen van Hospice Dalfsen en Vrienden van Hospice Dalfsen hopen de plannen over een half jaar rond te hebben.

Inmiddels elf jaar geleden startte Hospice Dalfsen. In deze tijd hebben vele gasten in het huis een warme plek gevonden in de laatste fase van hun leven. Er is echter meer vraag naar plekken voor gasten dan het hospice nu kan bieden. In het afgelopen jaar ging het bijvoorbeeld om drie keer zoveel aanvragen dan het aantal gasten dat kon worden opgenomen. “De behoefte aan zorg voor patiënten die aan het laatste stukje van hun leven zijn toegekomen groeit en zal in de toekomst alleen maar verder toenemen”, zo laat het Hospice weten. “Daarnaast wordt de nachtzorg binnen het hospice nu verzorgd door thuiszorgorganisaties. Die hebben echter te maken met personeelstekorten. Als zij hierdoor in de toekomst niet meer de nachtzorg voor kleinschalige organisaties als Hospice Dalfsen kunnen garanderen, zou de continuïteit van de kwalitatief hoogwaardige hospicezorg in Dalfsen in het geding komen.”

Nieuwleusen

Hospice Dalfsen buigt zich al langer over deze vraagstukken. Het bestuur van Hospice Dalfsen en het bestuur van de Vrienden van Hospice Dalfsen zijn nu gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat uitbreiding van de huidige twee bedden naar vier of zelfs vijf bedden noodzakelijk is. De komende tijd zal een projectgroep onderzoeken hoe deze uitbreiding kan worden gerealiseerd. Zij kijken naar mogelijkheden als uitbreiding op de huidige locatie of uitbreiding in combinatie met een nieuwe locatie. “Particulieren zijn bereid ons grond ter beschikking te stellen in Nieuwleusen”, zo laat het Hospice weten. “We voelen ons sterk verbonden met het karakteristieke pand aan de Bloemendalstraat in Dalfsen, waarin het hospice is gehuisvest, maar deze onverwachte optie is een mogelijke kans om de capaciteit van zorg te vergroten en de continuïteit van de kwaliteit die wordt geboden te kunnen garanderen.”

Het huidige monumentale pand ligt centraal in de kern van Dalfsen. Het hospice draait grotendeels op vrijwilligers en de vaste kosten worden mede gedragen door bijdragen van veel donateurs en gulle gevers.

Foto: Bert-René Brinkman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.