Het Boek van de Week van de Bibliotheek is ‘Nooit te laat’ van Clare Swatman

0257711_nooit_te_laat_groot.jpg
.

Anna is als verzorgende werkzaam in de wijk en komt bij een nieuwe cliënt, Grace, over de vloer. Grace is oud en kwetsbaar, maar heeft een interessant verleden waar ze graag over vertelt. Al snel verandert hun relatie van werk gerelateerd in vriendschap. Anna houdt van de verhalen van Grace. Over Roy, met wie ze een rustig, kalm en heel gelukkig huwelijk had. Voor Roy was er iemand anders, Arthur. Op hem was ze tot over haar oren verliefd. De teleurstelling was onvoorstelbaar groot toen hij haar voor het altaar liet staan, niet op kwam dagen voor hun trouwdag. Maar Grace heeft zich erdoorheen geslagen, werkte voor een krant en daarna kwam Roy.

Kostbaarheden

Anna heeft ook het nodige achter de rug. Haar relatie met Dan liep schipbreuk toen ze ontdekte dat hij vreemdging. Haar kinderwens viel in duigen, het grote fijne huis van hun beiden moest verkocht worden, nu zit ze bijna veertig jaar oud op een flatje en heeft naast haar werk weinig om handen. Haar beste vriendin Julia woont over ver, met haar kan ze alleen facetimen. In uitgaan heeft ze geen zin, de beginnende vriendschap met Grace doet Anna opbloeien. Alleen de aanwezigheid van tantezegger Tom maakt het wel lastig. Hij lijkt te denken dat Anna een slaatje wil slaan uit haar vriendschap met Grace. Dat ze uit is op haar geld of kostbaarheden.

Dagboek

Na ampele overwegingen besluit Anna de oude liefde van Grace op te sporen. Grace heeft inmiddels haar oude dagboek erbij gehaald, door wat ze voorleest heeft Anna voldoende aanknopingspunten om te gaan zoeken. Bovendien ziet ze dat Grace door de oude geschiedenis zeer is aangedaan. Hoe fijn zou het zijn dat Grace van Arthur zou kunnen horen wat zijn werkelijke beweegreden was om de benen te nemen.

Levensgezel

Zo raken de levens van Grace en Anna steeds meer verweven. Ze vertellen elkaar hun hartsgeheimen, het grote leeftijdsverschil is voor hen geen enkel punt. Grace spoort Anna aan weer te gaan schilderen. En Grace zinspeelt ook op een mogelijke relatie tussen Anna en Tom. Anna moet er niet aan denken, die dwarse, norse en achterdochtige man kan echt geen levensgezel voor haar zijn. Grace heeft het vaak bij het rechte eind, maar hiermee zit ze vreselijk mis.

Het boek ‘Nooit te laat‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient u wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en/of www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.