Gift van ‘De Vogelvriend’ voor de stichting Hospice Dalfsen

0257241_Vogelvrienden_26042023_3.JPG
.

DALFSEN – Afgelopen januari is het doek gevallen voor vogelvereniging De Vogelvriend. Het was een vereniging met een rijke historie die bijna 65 jaar heeft bestaan.

Zij hadden als doel het bevorderen van vogelteelt, de vogelkennis en de vogelstand, o.a. van kanaries, tropische en Europese vogels in de ruimste zin van het woord. Een vereniging met vele leden, in hoogtijddagen meer dan 100. Zij hielden mooie vogeltentoonstellingen, lezingen, organiseerden ochtendwandelingen en namen deel aan nestkastprojecten.

‘Huis met een hart’

De ontbinding van de vereniging is geregeld door een commissie met vereffenaars. Zij zijn samen tot een vijftal goede doelen gekomen, waaronder het batig saldo verdeeld wordt. De leden hebben hun stem uit kunnen brengen. Alle goede doelen zijn gevestigd in de gemeente Dalfsen en Hospice Dalfsen is daar één van. De gift werd uitgereikt door Johan Polhaar en Gerrit Bosch. Dankbaar hebben Diny Laarman, lid bestuur Stichting Vrienden van Hospice Dalfsen en Joyce Nap-van Oortmarssen, coördinator, onder het genot van een kop koffie de gift in ontvangst genomen. De gift komt ten goede aan het Hospice, waar zorg wordt verleend aan de mensen in de palliatieve fase als dat in de eigen leefsituatie niet meer mogelijk is. Daarbij staan de wensen van de gast centraal: Zorg zoals de gast het thuis ook zou willen – ‘Een huis met een hart’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.