Erik Pieters volgt Gerrit de Jonge op als gemeenteraadslid

0257663_Raadslid.jpg
.

OMMEN – Als gevolg van een ernstige ziekte gaat VOV-fractievoorzitter Gerrit de Jonge binnenkort stoppen als gemeenteraadslid. De bedoeling was dat De Jonge opgevolgd ging worden door Gerrit Middelkamp. Op 8 mei volgde het trieste bericht dat Middelkamp plotseling is overleden. Erik Pieters is nu naar voren geschoven als vervanger. Per 1 juni aanstaande gaat Pieters officieel van start.

Een opvolger vinden was een lastige taak, na het wegvallen uit de lokale politiek van het gepokte en gemazelde duo Middelkamp en De Jonge. De VOV gaat er van uit in Pieters de geschikte persoon te hebben gevonden. Pieters is 55 jaren jong en woont sinds een jaartje of tien aan het Giethemer Kerkpad. Daarvoor bewoonde hij al een jaartje of acht een recreatiewoning op bungalowpark ’t Giethmenseveld.
“Na jaren als toerist op te hebben genoten van de mooie omgeving en rust kwam ik op mijn mountainbike het mooie plekje tegen waar ik nu al 10 jaar woon”, licht Pieters toe. “In het centrum kwam ik regelmatig Gerrit de Jonge tegen. Hij had een enthousiast, geloofwaardig en goed verhaal. Hierdoor heb ik me bij de VOV aangesloten. Een lokale partij die niet gestuurd wordt door de Haagse partijen. Na overlijden van Gerrit Middelkamp moest er naar nieuwe vervanger worden gekeken. Na een constructief gesprek met Jelte de Jong en Bas van der Velde heb ik besloten om mij met deze twee jonge collega-raadsleden in te zetten voor de inwoners van de gemeente Ommen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.