Echtpaar Eikelboom-van Oenen 60 jaar getrouwd

LEMELERVELD – Afgelopen week vierden Derk Eikelboom en Deisy van Oenen hun zestig jarig huwelijk.

Derk geboren aan de Haarweg, werkte na de lagere school eerst een aantal jaren bij de firma Ankersmit Textielfabrieken in Deventer. Vervolgens was hij als chauffeur ruim 23 jaar in dienst bij de firma Schaapman. Hij vervoerde bijna alles: van textiel tot veevoeder. Helaas werd hij al op 45-jarige leeftijd afgekeurd. Thuis had hij samen met zijn vrouw een boerenbedrijfje met enkele melkkoeien, pony’s etc. Ook reed hij als ’taxi’ veel voor buren, kennissen en voor de Zonnebloem. Derk was vele jaren actief als collectant en zat ruim 20 jaar in het schoolbestuur van de Hervormde bassischool aan de Doktersbrug.

Deisy werd geboren aan de Heinoseweg in Dalfsen. Na de lagere school en de huishoudschool werkte zij vooral thuis. Na hun huwelijk zorgde zij vooral voor haar gezin. Zij mag graag lezen en puzzelen en werken in de tuin. Ook besteedde zij tijd aan het maken een soort levensboek voor haar kleinkinderen. Het diamanten echtpaar woont al sinds hun huwelijk in hun huidige woning aan de Weerdhuisweg in Lemeleveld. De gezondheid van beide is nog goed te noemen. Het echtpaar heeft twee kinderen (zoon en dochter) en drie kleinkinderen. Het feest werd met samen de familie, kennissen etc. gevierd bij zaal Reimink in Lemelerveld. Het echtpaar kreeg bloemen van de gemeente Dalfsen en de felicitaties d.m.v. een brief van de Koning. De brief bevatte tevens een mooie foto van de Koning en de Koningin. Vanuit de gemeente Dalfsen bracht wethouder Betsy Ramerman een bezoek aan het diamanten echtpaar.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.