De Kardoen en Guido de Bres pakken de cup bij het schoolvoetbal

0257537_schoolvoetbal_1.jpg
Aan wethouder Alice van den Nieuwboer de eer de prijsuitreiking van het schoolvoetbal te mogen doen. Naast de stadsbestuurder Mark Sikkes van de organisatie.

OMMEN – Op sportpark Westbroek werd woensdag 10 mei editie 63 van het Hans Visscher schoolvoetbaltoernooi afgewerkt. Liefst 82 teams, verdeeld over zes leeftijdsklassen, streden op de groene speelweides van organisator FC Ommen om de voetbaleer van hun school. De Kardoen was in ‘de eredivisie van het lokale schoolvoetbal’ zowel bij de meisjes als bij de jongens de te kloppen ploeg, want titelhouder in de twee hoogste leeftijdscategorieën.

De meiden van De Kardoen deden wat ze moesten doen en verdedigden de titel met verve. Na twee gewonnen poulewedstrijden en een remise werd in de halve finale resoluut afgewerkt met de Sint Bernardusschool (2-0). De andere halve finale werd prooi voor de Ichthus. De meiden uit Lemele bleven Guido de Bres met minimale cijfers de baas (1-0). De finalisten hielden elkaar lang in evenwicht en gaven geen duimbreed toe. Een verlenging was noodzakelijk. In de toegevoegde tijd sloegen Fem Nijhof en Lize Grotenhuis toe (2-0). Daarmee prolongeerde De Kardoen de titel bij de meisjes.

Penalty’s

Na een overtuigende groepsfase, met vier gewonnen duels leken ook de jongens van De Kardoen op weg naar prolongatie van de titel. In een bloedstollende halve finale staken de voetbalhelden van de Dennenkamp daar een stokje voor. Het werd een Hitchcock-scenario op Westbroek. Meester Ivan Schipper had zijn manschappen (aangevuld met een meisje) goed staan. Pal voor de betrouwbare sluitpost ‘Klein maar Dapper’ Kai Boer stond ‘Rots in de Branding’ Naizghi, die de instructies van ‘meester Carles’ Bemboom vanaf de kant gezagsgetrouw opvolgde. “Naizghi achterin blijven en elke bal hard naar voren knallen”, luidde de ultrakorte, maar overduidelijke stalorder. Zo gezegd, zo gedaan. Boem, daar ging weer een vuurpijl richting het vijandelijke doel. Mohammed bracht de Dennenkamp op een voordelige marge, maar arbiter Harry Löwik liet naar de zin van de Dennenkamper te lang doorspelen. Het tikken met de wijsvinger op de pols en de smeekbede ‘scheids, tijd’, ten spijt, waar voor werd gevreesd gebeurde: de titelverdediger maakte gelijk. Er moest worden verlengd. Jof Ester leek de Dennenkamp alsnog een ticket voor de finale te bezorgen, maar opnieuw kwam De Kardoen in extremis langszij (2-2). Strafschoppen moesten de beslissing brengen in dit meeslepende gevecht. De Dennenkamp mocht door naar de finale, omdat het de penalty’s net iets beter nam dan De Kardoen. In de andere halve finale was Het Palet geen partij voor Guido de Bres (5-0). Met scherpschutters als Stijn Wassink en Ruben Dunnewind in de gelederen moesten de dappere, maar moe gestreden krijgers van De Dennenkamp in de finale de eer laten aan Guido de Bres, dat dankzij twee goals van Ruben Dunnewind de eindoverwinning naar zich toe trok. De ‘Bravehearts’ van meester Schipper veroverde de harten van de voetballiefhebbers, maar eindigden gelijk een jaar eerder als tweede.

Pal voor de ingang van clubhuis Weerkomm’n mocht wethouder Alice van den Nieuwboer de kampioensbekers uitreiken aan de meiden van De Kardoen en de jongens van Guido de Bres. De kampioenen bij de jongens en meisjes worden afgevaardigd naar de regiofinales, welke gepland staan op woensdag 17 mei op sportpark de Boekweit in Dedemsvaart. Meer info op website www.fcommen.nl

Tekst: Willem Lampe

 

0257537_schoolvoetbal_5.jpg
Penalty’s moesten de beslissing brengen in de halve finale tussen titelverdediger De Kardoen en uitdager de Dennenkamp.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.