Voetbal regio Dalfsen

Frank Kuiper maakte na rust met twee treffers het verschil voor USV. Hier komt hij net tekort in een duel met VWC-verdediger Jordy Krikke en doelman Kevin Bron. 

ASC’62 pakt meer dan verdiend punt in Rouveen

ASC’62 speelde uit tegen v.v. Rouveen, de wedstrijd eindigde in 1-1 gelijk spel. Een meer dan verdiend punt voor de Dalfser formatie. ASC’62 begon scherp aan de wedstrijd. Het was Jord Stevens die in de eerste vijf minuten twee goede scoring mogelijkheden kreeg, maar hij schoot over. ASC’62 bleef de bovenliggende partij in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Uit een van de spaarzame tegenstoten kreeg de thuisploeg een strafschop. Deze werd benut door Schra (1-0). Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting golfde het spel in eerste instantie op en neer maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Ruben Zielman met een grote kop kans uit een corner en Rick van Faassen schoot net voorlangs. Trainer Stef Lamberink wisselde om nog meer druk te zetten. Eerst kwamen Tom Pierik voor Bram Paarhuis en Niek Sterken voor Harry Kiezebrink en vervolgens Maarten Harrink voor van Faassen. Zes minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker voor de bezoekers. Uit een voorzet van Sterken rondde Zielman goed af. Eindstand 1-1, Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur op sportpark Gerner thuis tegen  Dedemsvaart DVC.

Grote overwinning voor Hoonhorst

Hoonhorst speelde thuis tegen IJsselstreek uit Deventer en won met grote cijfers (8-0). Lange tijd leek het er niet op dat het prijsschieten zou worden. De eerste helft werd er zeer matig spel op de mat gelegd. IJsselstreek had geen wissels en speelde de volledige wedstrijd met een man minder door spelersgebrek. Met die overtalsituatie wist Hoonhorst niet goed om te gaan. Er werd onrustig gespeeld. Eerst miste Youri van Mourik een grote kans door over de bal te maaien. Even later misten schoten van Youri en Sten Klein Herenbrink nauwkeurigheid. In de 33e minuut was het wel raak. Een voorzet van Joey Kroes werd in de rebound binnen gewerkt door Jules Diepman. Voor rust kreeg IJsselstreek nog één grote kans. Een aanvaller kopte een bal knap over doelman Mike Damman, maar Ivor Smook stond op de goede plek om te voorkomen dat het gelijk werd. Ruststand 1-0. Na de hervatting werd het  veld door de thuisploeg groot gehouden en het baltempo ging tegen het 10-tal omhoog. Tin van ’t Oever zette snel voor en de inkomende Dion Diepman maakte de 2-0. En daarmee leek de wedstrijd gespeeld. De balvaardige maar conditioneel zwakke Deventernaren konden geen vuist maken. Jules Diepman maakte zijn tweede doelpunt na een voorzet van Kroes die zelf  de 4-0 en 6-0 binnenschoot. Daarvoor maakte van Mourik met een mooi geplaatst schot de 5-0. Invallende jeugdspeler Victor Boekel liet van zich spreken door zijn invalbeurt te belonen met twee doelpunten, de 7-0 en 8-0. Voor Hoonhorst komt de nacompetitie dichterbij en lijkt een rechtstreekse degradatieplek weggelegd voor De Gazelle. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Hoonhorst is op pas 14 mei in het jubileumweekend 75 jaar VV Hoonhorst. Dan speelt Hoonhorst de thuiswedstrijd op De Potkamp tegen Broekland.

Lemelerveld verliest van mede koploper

Lemelerveld speelde uit tegen Stevo in Geesteren en verloor met 2-1. Bij de bezoekers ontbraken de geblesseerde basisspelers Matthias Reimink en Jeroen Exel. Het was een pittig duel met weinig echte kansen. De thuisploeg zocht met veel lange ballen de voorwaartsen. Na een half uur spelen leverde dat de eerste mogelijkheid op voor Stevo. Mick Velthuis scoorde de 1-0. Een verre ingooi in de zestien werd van achter Rowell Evers geknikt. Ruststand 1-0. Na de hervatting een geweldig mogelijkheid voor Lemelerveld. Maar het vlagsignaal voor buitenspel werd overgenomen door de scheidsrechter. Uit de volgende aanval van Stevo was het meteen raak voor de 2-0. Na een korte onthoud door een blessure van de scheidsrechter probeerde Lemelerveld terug te komen. Een minuut voor tijd werd het 2-1. Maud Schrijver kopte uit een hoekschop van Stijn Kogelman de bal in de touwen. De tijd was te kort voor een nog beter resultaat voor Lemelerveld. Eindstand 2-1. Door dit verlies zakte Lemelerveld naar de 12e plaats, die plek wordt gedeeld met drie andere clubs. De komende wedstrijden zal duidelijk worden wie nacompetitie gaat spelen of rechtstreeks degradeert naar de derde klasse. Zondag komt de vv Reutum naar het Heidepark en aan het uitduel in Twente bewaren de Lemelervelders geen al te beste herinneringen.

S.V. Nieuwleusen en V.V. Den Ham houden elkaar in evenwicht

Nieuwleusen speelde thuis tegen Den Ham en speelde met 1-1 gelijk.  Nieuwleusen miste de geblesseerden spelers Randy Vink en Jille Brinksma. Tevens was linksback Leon de Raad geschorst, na zijn opgelopen rode kaart tegen De Zweef. Hij werd met vervangen door Roy in ’t Veld.

Na een eerste poging van Den Ham speler Ruben Kelder pakte Nieuwleusen het duel energiek aan. In de 9e minuut was het al raak toen Nemo Hekkert met een fijne pass Thomas Koobs op rechts bereikte. De voorzet van Koops werd ietwat paniekerig in eigen doel geschoten door Randall van Haarst. Even later was Tom Vassse dichtbij een 2-0 voorsprong, maar zijn inzet werd voor de doellijn gekeerd door verdediger Rane Kootstra. Na 20 minuten werden ook de gasten dreigender. Uit een hoekschop van Joost Veurink kopte aanvoerder en ‘leider’ van het team Luuk Kuiper raak. Ruststand 1-1. Kort na de hervatting zorgde Den Ham-aanvaller Thomas Remmink voor nog wat gevaar door vanaf links met rechts uit te halen. Maar zijn schot miste de juiste precisie om het de Nieuwleusense keeper Tim Hoogenkamp moeilijk te maken. Bij Nieuwleusen kwam halverwege de wedstrijd Tieme Brinksma de aanvallende gelederen versterken. Nieuwleusen probeerde meer haar eigen spel te spelen en dat leverde een fors veldoverwicht op het laatste halfuur. Den Ham trok zich terug en daardoor werden de ruimtes kleiner. Ondanks de kleinere ruimtes kwamen er een aantal kansen voor de thuisploeg. Eerst was het Brinksma met een schot voorlangs en kort erna ging dezelfde speler alleen op Den Ham keeper Jeffrey Ekkel af. Die laatste kwam als winnaar uit de strijd in het één tegen één duel. Ook een doelpunt van Reinier Meijerink werd resoluut afgevlagd door de VV Den Ham assistent scheidsrechter. Den Ham was duidelijk tevreden met het  gelijke spel. En toen ook een ‘best’ schot van de goed ingevallen Kris Tinholt werd gekeerd door de Den Ham goalie gingen de gasten tevreden huiswaarts.  Eindstand 1-1. Zaterdag staat voor Nieuwleusen de uitwedstrijd tegen Enter Vooruit op het programma.

 

Er kwam geen winnaar in de wedstrijd van S.V. Nieuwleusen tegen V.V Den Ham

USV naar kop positie

USV speelde thuis tegen VWC en won met 2-1. De wedstrijd was lang in evenwicht. Voor rust probeerde Niek Ekkelenkamp het een paar keer van afstand en mikte Niels Kappert een slim lobje net over de lat. Ook VWC was af en toe dreigend. Vooral via de behendige aanvallers Hidde van der Laan en Onne van ’t Hoff. Maar aan beide kanten bleven de verdedigers de baas. Ruststand 0-0 In de 50e minuut kwam VWC op voorsprong. Uit een corner kopte Herbert Jager knap binnen (0-1). Sein voor USV om een tandje bij te schroeven. Die aanpak werd in de 62e minuut beloond. Dennis van der Veen ontdeed zich behendig van een paar tegenstanders, maar zijn inzet raakte de binnenkant van de paal. De aanval bleef warm en kwam voor de voeten van Frank Kuiper die met een schitterende uithaal USV langszij bracht (1-1). VWC wankelde en bleef bij een scrimmage nog net overeind. In de 68e minuut gingen VWC-doelman Kevin Bron en USV-aanvaller Jort Kouwen vol voor de bal. De botsing leverde USV een penalty op waar Frank Kuiper wel raad mee wist (2-1). Daarna kreeg USV nog een handvol kansen om de voorsprong te vergroten. Frank Kuiper stuitte op de vuisten van Kevin Bron. En Julian Brinkman kopte over na een pasklare voorzet van Robin Borger. Eindstand 2-1. Door deze winst steeg USV naar plaats twee op de ranglijst. De kans op de titel is slechts theoretisch. Daarentegen kan een ticket voor de nacompetitie USV niet meer ontgaan.

 

Verslag: Evert Jan Goos

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.