Voetbal regio Dalfsen

0254468_IMG_7899.jpg
Dennis van der Veen gelegenheidsspits van USV voert de druk extra op.

ASC’62 pakt drie punten tegen V.V. Lutten

ASC’62 speelde uit tegen v.v. Lutten en won zeer verdiend met 0-1. In verband met de vele regen die was gevallen waren de ‘gewone’ grasvelden niet bespeelbaar. De wedstrijd begon een half uur later op kunstgras. De eerste helft was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met vooral de betere kansen voor ASC’62. Het bleef bij een schot op de lat en een honderd procent strafschop, die niet gegeven werd. Helaas voor de Dalfsenaren moest na een half uur spelen Matthijs van Gelder geblesseerd, na drie zware tackles op rij, het veld verlaten. Zijn vervanger was Erik Bos. Ruststand 0-0. Na de hervatting was het ASC’62 wat de klok sloeg met wel enkele gevaarlijke uitvallen van de thuisploeg. Speltechnisch was ASC’62 duidelijk de betere ploeg. Dit resulteerde in de 62e minuut in de winnende treffer van Harrie Kiezebrink. Zijn schot van buiten de zestien was onhoudbaar voor de Luttense keeper. Trainer Stef Lamberink wisselde een kwartier voor het einde nog Bram Paarhuis en Niloy Haroen voor Jorden Volkerink en matchwinnaar Harrie Kiezebrink. Ondanks de druk kwamen de bezoekers niet meer tot scoren. Eindstand 0-1. Enkele toeschouwers van de thuisploeg liepen na het laatste fluitsignaal zuchtend naar de uitgang. “Wij mogen blij zijn dat het bij een 0-1 nederlaag is gebleven.” En dat was een juiste conclusie. Zaterdag speelt ASC’62 de inhaalwedstrijd om 14.30 uur thuis tegen v.v. Heerde, de nummer twee uit deze competitie.

S.V. Dalfsen, geen loon naar werken

Dalfsen speelde op Sportpark Kardinge in Groningen de belangrijke wedstrijd tegen GVAV Rapiditas. Het eind van de competitie komt in zicht en zeker in de eerste klasse E weet de laatste tijd iedereen van iedereen te winnen. Na de verliespartij vorige week tegen naaste concurrent Emmen is Dalfsen in de gevarenzone beland en moet het strijden voor elke punt. Dalfsen stopte dan ook veel energie in de wedstrijd en er was sprake van een gelijk opgaande strijd. Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg toen de door Iwan Haarman weg gestompte bal via een Groninger in het doel belandde. Ruststand 1-0.
Na de hervatting nam Dalfsen het initiatief en dit leidde in de 56e minuut tot een doelpunt, op aangeven van Vince van den Anker wist Jeroen Kamphuis te scoren (1-1). Lang genoot Dalfsen niet van deze voorsprong, twee minuten erna was het alweer raak voor de thuisclub (2-1). Ondanks diverse mogelijkheden lukte het Dalfsen niet om het net te vinden en bleven de punten in Groningen. Zondag is Dalfsen vrij, de eerstvolgende uitwedstrijd is op 23 april aanstaande tegen GRC Groningen.

V.V. Hoonhorst: belangrijke zege om rode lantaarn

Hoonhorst speelde thuis tegen De Gazelle uit Deventer en boekte een belangrijke zege. Na een 2-1 ruststand won Hoonhorst met 3-1. Door deze zege is het gat naar de rechtstreekse degradatieplek van De Gazelle vijf punten, alhoewel nog maar liefst drie wedstrijden minder gespeeld dan Hoonhorst.
In een matige eerste helft, waarbij te zien was dat beide ploegen niet overlopen van zelfvertrouwen was het Hoonhorst wat het initiatief nam. Een kopbal van Jules Diepman uit een afgemeten voorzet van Sten Klein Herenbrink was het eerste wapenfeit. Toen vervolgens na een klein kwartier een op maat gegeven diepe bal van Youri van Mourik Joey Kroes bereikte, deed Joey precies wat zijn kwaliteit is. Op snelheid de ruimte induiken en snel beslissen (1-0). In plaats van doordrukken en op zoek gaan naar de tweede treffer, was met name de achterhoede van Hoonhorst onzeker. De Gazelle probeerde met diepe ballen angst te zaaien in de Hoonhorst-verdediging. Het gemis van de vorige week wederom geblesseerd geraakte verdediger Roy Diepman in de achterhoede was goed zichtbaar. Dit werd beloond door een moment van teveel ruimte op de flank en een boogbal die de ver voor zijn doel staande Mike Damman verraste (1-1). Hoonhorst probeerde de aanval te zoeken, maar was in de voorhoede niet zorgvuldig in de combinatie. Het onmachtige De Gazelle was meer bezig met het klagen dan met voetballen. Geen hoogstaande eerste helft waarbij Hoonhorst kort voor rust nog een strafschop kreeg. Ivor Smook werd opzichtig en onnodig aan zijn arm vastgehouden en kwam ten val. Een koud kunstje voor Sten Klein Herenbrink (2-1). Na de hervatting probeerde Hoonhorst de wedstrijd in het slot te gooien. Een vrije trap links van het strafschopgebied werd door Youri van Mourik opgeëist en resoluut in de verre hoek van de doelman binnengeschoten (3-1). De wedstrijd was gespeeld, zeker toen een middenvelder van De Gazelle Dion Diepman van achter attaqueerde en kon inrukken met direct rood. Hoonhorst kreeg daarna via Jules Diepman nog twee goede kansen om meer afstand te nemen. Een kopbal bovenkant lat en een moeilijk te missen kans werd goed geblokt. Eindstand 3-1. Een belangrijke overwinning in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De komende weken heeft Hoonhorst geen competitieprogramma. Op 23 april komt Deventer volksclub IJsselstreek op bezoek. In de uitwedstrijd werden er onnodig punten verspeeld.

V.V. Lemelerveld schiet uit haar slof

Lemelerveld speelde uit tegen middenmoter Eilermarkt in Glanerbrug en plaatse een zevenklapper. Het zat Lemelerveld deze keer eens lekker mee. Uit bij Eilermark boekte Lemelerveld een prachtige 3-7 overwinning. In de eerste helft van het boeiende voetbalgevecht had de thuisploeg het beste van het spel, maar met dank aan de goed keepende Rowell Evers bleef Lemelerveld overeind. Na een 1-0 achterstand halverwege de eerste helft was het Noah Tuink die op slag van rust de gelijkmaker scoorde. In de pauze moesten Ian Nijenkamp en Koen Schrijver geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Met Matthias Reimink en Thymen Boerkamp in de ploeg kantelde de wedstrijd na de hervatting en kwam Lemelerveld na 50 minuten op voorsprong door Matthias Reimink die een mooie steekbal van zijn broer Stan goed inschatte (1-2). Kort erna onderschepte Stan Reimink de opbouw van Eilermark en ging alleen op het doel afgaat, hij werd onderuit gehaald. De rode kaart voor de Eilermark speler was het breekpunt in de wedstrijd. In de ruimtes die ontstonden was Matthias Reimink na een kaats met Noah Tuink in de 67e minuut voor de tweede keer succesvol (1-3). Bij de vierde goal was Thymen Boerkamp de aangever waardoor Stan Reimink beheerst binnenschoot. Eilermark deed daarna in het doelpuntenfestival nog wat terug voor de 2-4 maar tien minuten voor tijd was er succes voor Stijn Kogelman. Hij pikte een te korte terugspeelbal op en scoorde vervolgens zijn 100e doelpunt in de hoofdmacht van de Oranje-Witten (2-5). In de slotfase schoot Job Heerink op aangeven van invaller Kyro Holsappel de 2-6 binnen. Ook de thuisploeg wist nog in de slotfase de 3-6 op het bord te zetten. Maar het slotakkoord was wederom voor Job Heerink die in de rebound de 3-7 eindstand scoorde. Een grote uitslag voor de ploeg van Ruben Kloosterman die de overwinning goed kan gebruiken in de spannende strijd tegen degradatie. Lemelerveld is met Pasen vrij en ontmoet op 16 april het Zutphense AZC thuis. Aanvang 14.00 uur.

Zwaarbevochten gelijkspel S.V. Nieuwleusen

Nieuwleusen speelde tegen De Zweef in Nijverdal met 2-2 gelijk. Door de afwezigheid van Randy Vink speelde Reinier Meijerink in de punt van de aanval en nam Stijn Hoekstra zijn plaats op het middenveld in. Nieuwleusen begon goed op het kunstgras en kreeg direct al enkele kansjes. De grootste kans was in de 5e minuut voor Saake Malestein. Hij kopte de bal uit een corner hard in maar, de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald. Gaandeweg de eerste helft kwam er steeds meer zand in de motor van de Nieuwleusenaren. Er was veel balverlies en ook de passes kwamen niet aan. Keeper Tim Hoogenkamp bracht redding door een hard schot fraai met de vingertoppen over het doel te tikken. In de 39e minuut kwam de thuisclub op voorsprong, een indraaiende vrije trap werd door Benjamin Souverijn achter Hoogenkamp gekopt. Ruststand 1-0. Al vrij snel na de hervatting maakten de oranjehemden de gelijkmaker. Thomas Koobs kreeg net buiten de zestien de bal voor zijn voeten en haalde verwoestend uit, via binnenkant paal ging de bal tegen de touwen. Trainer Jeroen Elzinga probeerde met enkele wissels de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Tieme Brinksma en Roy in ’t Veld kwamen erin voor Stijn Hoekstra en Ruben Brinkman. Kort na deze wissels kreeg Nieuwleusen een flinke tegenvaller te verwerken. Leon de Raad maakte een lichte overtreding en kreeg hiervoor de gele kaart. Enkele minuten erna kreeg hij na een overtreding zelfs zijn tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten. Ook met tien man werd er het doel van De Zweef gezocht. Brinksma kreeg enkele goed kansen, maar De Zweef werd steeds gevaarlijker. Een afstandsschot werd goed gered door Hoogenkamp. Vlak voor tijd leek De Zweef de wedstrijd winnend af te sluiten. Roy in ’t Veld trok aan de noodrem op het randje van het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Roy ten Dam wist wel raad met dit buitenkansje. In een hectische slotfase zette S.V. Nieuwleusen alles op alles om de gelijkmaker te forceren en dit lukte. Een vrije trap werd door Roy Bollemaat prachtig binnengeschoten. Eindstand 2-2. De komende twee weken heeft Nieuwleusen geen competitie verplichtingen. Op zaterdag 22 april staat de thuiswedstrijd tegen Den Ham op het programma.

USV klopt koploper Olyphia

USV speelde thuis tegen koploper Olyphia uit Noordwolde en won verdiend met 2-1. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter van Lune stond er met name van Olyphia-kant, in een prachtig zonnig maar koud decor, buitengewoon veel druk op deze topper. Waarom de spanning bij de bezoekers uit Noordwolde zo vaak opliep is nauwelijks te verklaren maar de scheidsrechter had in de eerste helft de handen vol aan het uitdelen van prenten aan de spelers van het team van trainer/coach Frans Nijeholt. Uiteindelijk mocht Olyphia blij zijn dat het uiteindelijk bij twee rode kaarten van Kevin de Jong en aanvoerder Jordy de Jong bleef na het torpederen van de talentvolle JO-19 spits Jort Kouwen van USV. Na het vertrek van deze spelers wist USV zich nauwelijks raad met deze unieke overtalsituatie. Kansen werden er niet of nauwelijks gecreëerd en het meest gevaarlijke moment voltrok zich vlak voor rust voor het doel van Martijn Scheper. Het schot van Max Kroon werd goed door de betrouwbare doelman gepareerd. Vier minuten na de hervatting kwam de koploper toch nog verrassend op voorsprong. De ingevallen USV-routinier Sander Schaeffer kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand en arbiter van Lune wees gedecideerd naar de stip. Givano Martha, die de dans van een rode kaart na een grove overtreding in de eerste helft ontsprong, wist zich met dit buitenkansje wel raad en verschalkte keeper Scheper (0-1). USV ging niet bij de pakken neerzitten en verhoogde de druk op de verdediging van Olyphia. Dat had in de 71e minuut ook succes toen Sander Schaeffer met een afstandsschot doelman Nando Flobbe verraste (1-1). De thuisploeg rook dat er meer in zat en jeugdspeler Robin Borger, net ingebracht door USV-coach Mathijs van Faassen, was uiteindelijk de gevierde man omdat hij op aangeven van Frank Kuiper, in de 83e minuut de winnende treffer in de touwen schoot. Eindstand 2-1. Zondag is USV vrij. Zondag 16 april staat de beladen derby in en tegen Balkbrug op het programma.

Dennis van der Veen, gelegenheidsspits van USV, voert de druk extra op

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.