Vilsteren wint met minimale cijfers bij hekkensluiter Wissel

(Archief)foto: Er werd in het tegen Epe aanliggende dorp Wissel slechts eenmaal gejuicht tijdens de ontmoeting v.v. Wissel versus v.v. Vilsteren. Het waren de voetballers uit molendorp Vilsteren die feest konden vieren.

WISSEL (gem. Epe) – In het tegen Epe aanleunende dorp Wissel trad v.v. Vilsteren aan tegen de lokale voetbalclub, welke haar naam ontleent aan het dorp van herkomst. Het blijft toch een wat curieuze clubnaam. Een langs de lijn als aanmoediging bedoelde kreet ‘hup Wissel’, kan door de niet-wetende toeschouwer worden uitgelegd als wens tot vervanging van een speler die een doorwaakt avondje stappen nog in de benen heeft zitten. Nou ja, dit terzijde. Het is wat het is. Wissel dus. De club met zwarte broek en geel hemd, net als Vilsteren dat dientengevolge in het blauwe reservetenue aantrad en een flink portie zelfvertrouwen. Een week eerder was hoogvlieger Zwolle met de kleinst mogelijke cijfers op de vertrouwde Molenesch het been gelicht, met dank aan Vrouwe Fortuna en een weergaloze Job de Groot, die als kluisbewaarder met handschoenen weigerde te capituleren voor de Zwolse furie, een vloedgolf aan erupties richting zijn heiligdom ten spijt. Die opsteker moest een passend vervolg krijgen op de Veluwe, tegen Wissel, dat geparkeerd staat op de meest gehate positie van 5E. Met drie punten in de pocket terug naar de Molenesch, voor minder doen we het niet.

In Wissel voor de tweede zondag in successie een minimale winst geboekt. “We hebben op strijd gewonnen”, meldde Dik Runherd na afloop. “Een mooi complex, prachtig gelegen, maar een slecht en hobbelig veld. Wij zijn natuurlijk onze vlakke kunstmat gewend, dus dat was even wennen. Maar we hebben weinig weggegeven achterin. De verdedigers allemaal een acht en Job de Groot op doel ook weer een dijk van een wedstrijd. Ik mistte drie basisspelers (Rick Koststee, Wouter Mars en Stijn Niens, WL), maar de invallers hebben het naar behoren gedaan.”

De overwinning had groter kunnen uitvallen. Nadat Justus von Martels en Pim Kamphuis hun pogingen zagen verzanden, was Jari Vlierman wel succesvol. De aanvaller reageerde na bijna een half uur spelen prima op een steekbal van Jelle Niens. Na de thee was invaller Senn Hendriks direct effectief, maar zijn treffer werd op aangeven van de ‘grens’ afgekeurd. “In het laatste kwartier werd het nog even benauwd”, rakelde Runherd op. “0-1 blijft link, maar uiteindelijk trokken we de zege relatief gemakkelijk over de streep.”
Runherd deed een beroep op: Job de Groot, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Lars Kampman, Matthijs Kamphuis, Sven Koggel, Jelle Niens (aanvoerder), Rowi Hollegien (84. Koen Kortstee), Pim Kamphuis, Justus von Martels (46. Senn Hendriks) en Jari Vlierman (68. Diede Veltmaat).

Stand 5E: CCW ’16 17-40, Voorst 18-36, Davo 16-35, Epse 18-31 (45-36), Go Ahead 18-31 (36-27), Terwolde 17-29, Emst 18-23, Zwolle 18-26, Vilsteren 17-21, Wesepe 17-12, Batavia ’90 16-7 (3 punten in mindering) en Wissel 18-5. De bij de stand 0-1 gestaakte wedstrijd Davo-Batavia ’90 is niet in de stand opgenomen.

Vilsteren ontvangt op Tweede Paasdag Batavia ‘90. Op sportcomplex de Molenesch is de aftrap gepland om 14.00 uur.

 

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.