Vilsteren incasseert zeven dreunen van titelkandidaat CCW ’16

Het was voor het door blessures geteisterde Vilsteren zaak om de schade beperkt te houden tegen de aanstaande kampioen CCW '16

VILSTEREN – Op de lommerrijke Molenesch kreeg v.v. Vilsteren bezoek van de aanstaande kampioen van klasse 5E Oost. De tegenpartij was niet het duo Jacobse & Van Es. Wel de vereniging die zo’n zeven jaar geleden ontstond nadat Wilp, vanzelfsprekend uit het gelijknamige dorp, en Cupa, uit het naburige Bussloo, besloten gezamenlijk onder de noemer CCW ’16 verder te gaan. De fusieclub staat op ‘pole position’ en er moet wel heel erg veel misgaan wil de equipe van trainer Bart Vos de titel mislopen. Maar zeg nooit nooit! Als trainer wil je natuurlijk zo goed en zo sterk als mogelijk voor de dag komen om dit op papier helse karwei tot een goed eind te brengen. Dat zag er op voorhand niet goed uit. Natuurlijk, er komen elf man op het veld, maar de trainer kon vanwege allerlei oorzaken, van blessures tot familietripjes, geen beroep doen op zeven vaste waarden. Het was dus improviseren voor de keuzeheer van Vilsteren, die zelfs een beroep moest doen op oudgedienden Nico Nijhoff en Henri Tuin, twee taaie, onverschrokken 40-plussers.

Soms ben je blij dat op het terrein een scorebord ontbreekt. Zondag was zo’n dag op de Molenesch. Het lukte de thuisclub niet om het ‘kampioenskandidaat nummer één’ dun door de broek te laten lopen en de titelstrijd weer spannend te maken. De thuisclub had geen schijn van kans tegen de furie CCW ’16, dat tot op het bot gemotiveerd de nepsprieten van v.v. Vilsteren betrad. Vanaf minuut een was het koers richting de goal van Job de Groot. Als een blauwe tornado joeg de fusieclub over de thuisclub heen, die niet aan voetballen toe kwam en hapte naar lucht. Het was een, twee schijven balbezit en weer kwijt. Kat en muis. Het kwaliteitsverschil was te groot. Zelfs voor doelwachter De Groot, die voor rust al zes keer moest vissen (na een kwartiertje stond het al 0-3). Dan stel je je doel bij: wat er ook gebeurt, we blijven beneden de tien! De meeste toeschouwers zijn na rust nog onderweg van clubgebouw naar het speelveld als De Groot voor de zevende keer de vervelende gang naar het net maakt. Geen moment schakelt CCW terug, maar de voortdurende stormloop ten spijt en met dank aan fraai keeperswerk, paal, lat, Vrouwe Fortuna en de wil om beneden de tien te blijven blijft het bij 0-7.

Runherd startte met de volgende elf: Job de Groot, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Nico Nijhoff (46. Henri Tuin), Matthijs Kamphuis (21. Diede Veltmaat), Koen Kortstee, Justus von Martels, Jeffery Feijen, Senn Hendriks, Lars Kampman en Chiel Kamphuis.

Stand 5E: CCW ’16 19-46, Voorst 19-39, Davo 18-35, Terwolde 19-35, Go Ahead 19-34, Epse 19-31, Zwolle 19-26, Emst 19-24, Vilsteren 19-21, Batavia ’90 18-13 (3 punten in mindering), Wesepe 19-12, en Wissel 19-6. De bij de stand 0-1 gestaakte wedstrijd Davo-Batavia ’90 is niet in de stand opgenomen.
Zondag speelt Vilsteren uit tegen v.v. Voorst. Op sportcomplex de Forst wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

Het was voor het door blessures geteisterde Vilsteren zaak om de schade beperkt te houden tegen de aanstaande kampioen CCW '16.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.