Verhalencafé: over schaatsen- skeeleren en alles eromheen

0255280_team.jpg
.

NIEUWLEUSEN – Woensdagavond 19 april is Henk Schra te gast in het VerhalenCaféNieuwleusen in Kulturhus de Spil. Henk Schra neemt de bezoekers mee in de wereld van de schaats- en skeelersport.

Schra is geboren en getogen in Staphorst en woont in Nieuwleusen. Zelf beoefende Schra jarenlang de schaats- en skeelersport waarbij zijn voorkeur ging naar de langere afstanden. Hij heeft veel marathon wedstrijden gereden in de tijd dat ook Dries van Wijhe en de gebroeders Ruitenberg op het ijs stonden. Als bouwvakker maakte hij al snel de switch naar eigenaar van een schaats- en skeeler speciaalzaak in Oldebroek. In de loop der jaren werd Stouwdam sport een begrip onder de schaatsers en skeeleraars. Sinds de verhuizing naar Wezep zijn daar ook racefietsen en mountainbikes aan toegevoegd.

Reggeborgh

Vijf jaar geleden werd Schra benaderd door Gerard van Velde om teammanager te worden van zijn schaatsteam dat verder ging onder de naam Reggeborgh. Vanaf die tijd is het schaatsteam gegroeid van 6 naar ruim 25 langebaanschaatsers en 6 marathonschaatsers en heeft het team veel topschaatsers onder zijn hoede zoals Patrick Roest, Femke Kok, Kjeld Nuis en Stefan Westenbroek uit Ommen. Als teammanager heeft hij de schaatsers vele medailles zien winnen op ijsbanen over de hele wereld.

Leuke verhalen

Het belooft een boeiende avond te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in schaatsen, skeeleren en fietsen. Veel leuke verhalen van iemand die de sport door en door kent en er voor moet zorgen dat binnen het team alles op rolletjes verloopt. Is er nog toekomst voor de schaatssport in Nederland, nu er steeds minder ijs is in de winters en wat moet er gebeuren om het inlineskaten, zoals skeeleren tegenwoordig heet, weer populair te maken? Natuurlijk ontbreekt een professioneel schaatspak deze avond ook niet en kan men ook de werking van de klapschaats zien.
Het VerhalenCafé opent om 19.30 uur de deuren en Henk Schra zal van 20.00 tot 22.00 uur zijn verhaal doen, onderbroken door een korte pauze. De entree is gratis, maar de organisatie wil wel graag weten hoeveel stoelen er ongeveer klaar moeten staan, dus aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via het de Facebookpagina van Kulturhus de Spil of via: Verhalencafenieuwleusen@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.