Van Haaf vertrekt na acht jaar als gedeputeerde in Overijssel

0254917_0254864monique-van-haaf-7-1.jpg
.

ZWOLLE – Monique van Haaf, VVD-gedeputeerde provincie Overijssel, legt per 14 april haar functie neer. Na ruim twaalf jaar in de Overijsselse politiek, eerst vier jaar als Statenlid en daarna acht jaar als gedeputeerde, wil ze eerst een periode rust nemen met haar gezin, voordat ze in een volgend ‘avontuur’ stapt. De komende periode worden haar taken waargenomen door haar collega-bestuurders. Haar afscheid zal tegelijk plaatsvinden met het afscheid van het zittende college.

Monique van Haaf heeft zich als gedeputeerde jarenlang ingezet voor de ruimtelijke ontwikkeling, financieel toezicht, grondbeleid en handhaving. In haar tweede ambtsperiode, 2019-2023, kwamen daar de dossiers wonen, stadsbeweging en retail bij. Voor alle onderdelen in haar portefeuille is er door corona en stikstof de afgelopen jaren veel veranderd. “De opgebouwde netwerken in de provincie, binnen de verschillende dossiers, zijn de basis voor de stappen die afgelopen jaren zijn gezet’, zegt Van Haaf. Zo kon door de Stadsbeweging (een netwerk van centrummanagers, gemeenten en andere partijen) tijdens en na corona snel crisisarrangementen worden geregeld voor de ondernemers. Dit alles om de binnensteden in Overijssel weer snel vitaal te maken en te houden.
Daarnaast heeft de Woonkeuken (een Overijssels netwerk van onder andere marktpartijen en gemeenten) ervoor gezorgd dat de toewijzing vanuit Den Haag, om het woningtekort op te lossen, binnen een korte periode handen en voeten kreeg.

Fundering

Commissaris van de Koning Andries Heidema vindt het jammer dat Van Haaf nu al vertrekt, maar snapt haar keuze: “Wij zijn dankbaar voor alles wat ze voor onze provincie heeft gedaan. Monique heeft zich de afgelopen jaren er op toegelegd om Overijssel een toekomstgericht perspectief te geven. Met haar visie heeft ze stappen gezet, ook ten tijde van crisissen, en heeft ze de kracht van een goed Overijssels netwerk centraal laten staan. Dat heeft een mooi fundament gelegd om de komende jaren op verder te bouwen. Daar kan ze, in onze ogen, met trots op terugkijken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.