Uit Hei en Dennen: Aanloop naar verhuizing

In het kader van de verhuizing naar Hardenberg zijn wij beiden intensief bezig met de inrichting van vooral kamer en keuken. Nemen we onze oude inrichting mee òf gaan we voor iets nieuws. En als we voor een nieuwe aankleding van kamer annex keuken kiezen…….. waar halen wij dan onze adviezen vandaan? Gelukkig hebben we in Ommen een zeer fraaie meubelzaak, waar wij ons deze week lieten adviseren. Vroeger was het toevoegsel nog ‘oase’, maar dat is er van af gehaald. Wat een collectie daar zeg. Daarvoor hoef je niet naar een meubelboulevard. Het één is nog fraaier dan het andere, de keuze is reuze. Wordt het dan gemakkelijker om je keuze te bepalen? Wèl met de juiste stylist/verkoper van deze zaak. Alleen met kijken kom je er niet, je moet voorgelicht worden en je vooral laten adviseren. Dat gebeurt heel kundig, de verkoper deint met je wensen mee, maar weet je ook te inspireren tot een geheel andere kijk op je aankomende woonsituatie. Ik ben van nature snel enthousiast, dus kom met kreten als: “Oh, kijk eens, dat is leuk een hangende kast.” Het is maar goed dat de expert en Gerrit mij tactvol op een wat serieuzere aankoop wijzen. Een immens zalige draaifauteuil wordt afgeraden en dat zie ik na verloop van tijd zelf ook in. Een eetkamerset werd uitgezocht, wat een keuze zeg. Mijn enthousiasme wordt gelukkig steeds tijdig getemperd, want echt, als ik alles zou willen hebben wat ik mooi vind, dan is het toch best grote huis in Hardenberg nog te klein. We werden verwend met koffie naar keuze met verrukkelijke koekjes erbij. Dus niet een, in cellofaan verpakt biskwietje, maar exquise bakkerskoekjes, waar ik dus nogal eens een graai in deed. Want morgen zou ik toch minder zoets nemen, waardoor mijn gewicht in orde zou blijven. Soms geloof ik in mijn eigen vindingrijkheid op het gebied van zoetigheden. Vanmiddag komt de meubelexpert naar Hei en Dennen om aldaar te toetsen of een en ander met de nieuwe aankoop te verenigen is. Het is een gedoe hè, verhuizen. De nieuwe eigenaar van dit huis heeft ons gerustgesteld met de woorden: “Wat u niet meeneemt, mag gewoon blijven staan.” Dat is een zegen, want waar laat je alles? De kringloopwinkels staan vol met allerhande meubilair. Ik kijk er wel eens, het zijn interessante winkels. Mijn laatste aankoop waren twee kleurige bekers. Nodig? Tuurlijk niet!

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.