Tijd voor duiding van de politieke horizon in ‘Vechtdal Politiek’

REGIO – Nu het stof van de Provinciale Statenverkiezingen is neergedaald, is het bij Vechtdal Poltitiek – een programma van Vechtdal FM – tijd voor duiding en een verkenning van de politieke horizon in Overijssel.

Het CDA is meer dan gehalveerd en de Boer Burger Beweging (BBB) is, uit het niets, de grootste partij van onder meer Overijssel geworden. Wat betekent deze politieke aardverschuiving voor de politieke verhoudingen in de Provinciale Staten van Overijssel?

Prangende kwesties

Afgelopen woensdag hebben de verkenners hun eerste bevindingen kenbaar gemaakt en komt er langzamerhand licht in de politieke duisternis waarin Overijssel verkeert sinds de afgelopen verkiezingen. In Vechtdal Politiek, het programma dat er toe doet, kijken de presentatoten met de meest betrokkenen terug op het debat van vorige week. Ze proberen de luisteraar wegwijs te maken in het doolhof van het politieke machtsspel. Wordt D66 in de provincie buitenspel gezet? Wat zijn de politieke keuzes van de VVD en het CDA in de stikstofimpasse? Conformeren ze zich aan de landelijke partijen of gaan ze hun eigen weg? Kortom, wie gaat er met wie en wat betekent dat voor de meest prangende kwesties: stikstofcrises en woningbouw? De presentatie van Vechtdal Politiek is in handen van Donald Harpenslager en Jeroen Bloemsma. Het programma is te beluisteren op woensdagavond 26 april, tussen 19.00 en 21.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.