Sportclub Lemele na thee en buldersessie voorbij SC Rijssen

0256114_Lemele_-_entree.jpg
.

LEMELE – Het doek is gevallen. Op drie duels voor het eind werd het pleit voor sportclub Lemele beslecht. De bewoners van sportcomplex Zandeinde komen na de zomer uit in de nieuw te vormen vijfde klasse. De drie wedstrijden die het team van de geliefde, maar vertrekkende Harry Warmelink nog voor de boeg heeft doen er ranglijsttechnisch gezien niet meer toe. De veilige plaats zes is definitief uit zicht, onbereikbaar. Treuren heeft geen zin. Drie keer slikken en met opgeheven hoofd de competitie uitspelen is wat rest. Het pleit is beslecht. Lekker voetballen en verder niet meer druk om maken. Met een schuin blik kijkend naar de clubs van 4F, en met een onvervalst staaltje ranglijstjournalistiek in het achterhoofd, moet op vertrouwd terrein tegen SC Rijssen gewonnen worden. Al was het maar om het hondstrouwe publiek een keer te verwennen op een zege, liefst via een lekkere open pot en aanvallend voetbal. Dus borst vooruit, mouwen omhoog, in de wetenschap dat het biertje na afloop vele malen lekkerder naar binnen glijdt bij winst dan bij verlies.

Dat ging dus niet goed. Althans voor de onderbreking. “We gingen met 0-1 de rust in”, licht Ruan Weelink toe. “Snel vergeten. Het was brandhout. Lamlendig. De tweede helft was stukken beter en hebben we terecht naar ons toegetrokken. Een terechte zege”, vond de doelman van Lemele. Trainer Harry Warmelink en routinier Steven Warmelink (zelfde achternaam, geen familie) spraken in de rust harde woorden. Zonder wrijving geen glans en zonder strijd geen overwinning. Het werkte wel. Tim Schotman schoot de thuisclub naast de bezoekers en in hat slotkwartier was Jelmer Kleinjan twee keer attent en doeltreffend. Eindtand: 1-3.

En ja, die degradatie. “Natuurlijk, balen”, sprak Weelink. “Dat wil geen enkele sportman, maar we hebben het dit seizoen tegen de kleinere ploegen laten liggen. Het is niet anders, maar het kan best een leuke klasse worden na de zomer, met oude bekenden en ploegen die kort in de buurt zitten.”
Stand 4F: ASV ’57 20-46, Bornerbroek 20-43, SV Rijssen 20-39, Heracles 20-36, Voorwaarts 20-35, Daarle 20-33, MVV ’69 20-28, Mariënheem 20-21, Lemele 20-20, SVV ’56 20-16, SC Rijssen 20-13 en Blauwwitters 20-6.
Sportclub Lemele heeft zaterdag geen competitieverplichting.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.