Sieme en Greetje Leuninge benoemd tot erelid van Volco

OMMEN – Zaterdag 25 maart zijn Sieme Leuninge en Greetje Leuninge benoemd tot erelid van Volco.

Beide hebben een lange staat van dienst bij de groep scheidsrechters van Volco. Sieme was jaren lid van de technische commissie en hij haalde zijn horecadiploma’s om het VolcoHome mogelijk te maken. Hij draait kantinediensten en fluit nog steeds bij nationale wedstrijden. Greetje was een periode voorzitter van Volco en is de drijvende kracht achter het onvolprezen clubblad en de commissie rond 50 jaar Volco. Verder zat zij jarenlang bij de organisatie van het schoolvolleybaltoernooi voor de basisscholen. Zowel Sieme als Greetje maakten beide deel uit van het bestuur. Zomaar een greep uit het takenpakket van de twee nieuwbakken ereleden.

“Is het compleet? Bij lange na niet. Want”, zo meldt het bestuur: “Sieme en Greetje zijn er altijd. Een smoes om hen voor deze mijlpaal naar de sporthal te lokken, was dan ook niet nodig. Beide steken altijd als eerste de vinger op, wanneer er iets moet gebeuren. En meestal doen zij zelf het licht wel uit. Als het een keer niet kan, dan kan het ook écht niet.” Greetje en Sieme: “Met liefde voor de club hebben we 40 jaar lang verschillende vrijwilligersfuncties vervuld binnen de vereniging. Daar hebben we zelf altijd veel voldoening uit gehaald en doen dat nog steeds. Actief ballen binnen de lijnen gaat jammer genoeg niet meer: want stramme spieren, stijve lijven. Maar het licht uitdoen lukt nog altijd erg goed. Volco zit in ons hart!”

Volco viert dit jaar haar 60 jarig jubileum en telt nu 14 ereleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.