Politiek Verwoord: CU

0256116_2021347jpg__Jan_Westert.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Jan Westert van de CU aan het woord.

Plattelandsontwikkeling is een urgent thema. Dat heeft te maken met de grote opgaven, die op het platteland afkomen. Verdeling van de schaarse ruimte gaat een grote rol spelen. Als ChristenUnie Ommen willen we niet afwachten wat er op ons afkomt, maar we gaan graag het gesprek met u aan. Plattelandsontwikkeling gaat over een robuust watersysteem: water vasthouden voor perioden van droogte. Ook ‘de slag om het drinkwater’ hoort in deze discussie. Praat je over platteland, dan praat je onder andere ook over minder uitstoot van broeikasgassen, biodiversiteit en natuur. Het is beter van onderop input van inwoners te benutten dan af te wachten of het van bovenaf opleggen.

Energie en wind

Dat geldt ook voor de energietransitie. De gemeente zal zoekgebieden voor windenergie moeten vaststellen. Het is nodig daar vroegtijdig het gesprek over aan te gaan, omdat de energietransitie gestaag voortgaat. Wat de ChristenUnie betreft willen we inwoners laten meeprofiteren in het eigenaarschap en in de opbrengst. Aansluiting zoeken op plannen en voornemens die er leven onder de bevolking is van belang.

Perspectief voor de boer

Perspectief voor boeren is van cruciaal belang. Ook natuurherstel, en leefbaarheid op het platteland. Vooruit denken is belangrijk. Het zijn beleidsdoelen die niet buiten en niet zonder inwoners en organisaties geregeld kunnen worden. We luisteren graag naar inbreng van inwoners. Uw input kan het gemeentebestuur goed gebruiken. Dat helpt het politieke debat over deze thema’s verder. Het gaat natuurlijk ook over de leefbaarheid van de kernen en buurtschappen in Ommen. Daar horen dorpsvisies bij, maar niet alleen dat. De sociaal-economische kwaliteit van het platteland gaat over meer. Daarom gaan we graag in gesprek, op werkbezoek bij plaatselijke belangen of bij maatschappelijke initiatieven.

Samen aan de slag

De afgelopen tijd hebben we als fractie en bestuur met elkaar van gedachten gewisseld hoe we die wisselwerking tussen inwoners en raadsleden beter kunnen organiseren. Dat lukt niet door een paar partijbijeenkomsten te houden. Daar heb je meer gesprekken en contacten voor nodig met inwoners, ondernemers en organisaties. Vertel ons wat de moeite waard is, geef door wat uw vragen zijn. Alleen zo krijg je als partij oog voor wat er leeft.

Nodig ons uit

U helpt ons door ons uit te nodigen. Wie het eerst komt, staat vooraan in de rij. Ik daag u uit gewoon contact op te nemen met één van de raadsleden of bestuursleden van de ChristenUnie. Er wordt veel gesproken over afstand van de politiek tot de burger; dat willen wij veranderen. Een vitaal platteland begint immers met ontmoeting en een goed gesprek!

 

Jan Westert is voorzitter van de ChristenUnie Ommen (jan@westert.nl)

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.