Oppermachtig FC Ommen is mild voor Olympia ’28

Vertrouwd beeld in de wedstrijd: FC Ommen valt aan, Olympia '28 in de verdedigende rol.

HASSELT – Geen tijd voor kinderachtige geintjes, ‘hé joh, je veter zit los…, 1 april!’ op ’t Hoenbroeck in Hasselt. Het is, rekening houdend met de zomertijd, vijf voor elf voor zowel thuisclub Olympia ’28 alsmede het bezoekende FC Ommen. Beide clubs zijn absoluut nog niet uit de zorgen, wat natuurlijk te danken is aan de versterkte degradatie, maar goed, daar heb je nu eenmaal mee te maken. Twee clubs worden linea recta naar de vierde klasse gekickt, de drie daarboven gaan de tombola in. P/d wedstrijden, waarbij je in wezen niets te winnen, alleen maar te verliezen hebt.

Een riskant avontuur waar je liever ver vandaan blijft. Een mindere wedstrijd, een arbitrale dwaling, vormverlies, een fataal poedeltje en je bent gezien. Natuurlijk, de ranglijst liegt nooit, maar punt is dat deze jeremiade totaal niet nodig lijkt. De FC legt doorgaans een aardig spelletje op de mat, wordt nooit weggespeeld, geeft weinig weg, incasseert weinig doelpunten tegen, maar het scoort o zo moeilijk en dus o gruwel veel te weinig (doelcijfers 22 voor en 17 tegen uit 16 duels). Het is en blijft een manco, want voetbal is geen jurysport, het gaat om de knikkers! Oké, niet langer jammeren, borst vooruit, mouwen omhoog en ga aan die strijd! Jawel, op ’t Hoenbroeck, de naam ten spijt, niet als kippen zonder kop en met schijt in de boks. Kom boys, zet dat goede spel nu eens om in klinkende munt!
De bezoekers uit Ommen gingen van start met: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar (68. Ramon Schuldink), Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Harm-Jan Tip, Jorn Hekman, Floris Mensinga (76. Tim Ribberink), Maarten Bel (85. Sydney Flim), Cas van Marum (68. Marvin Veerman), Jesse de Lange en Milan Pierik.

Met de motivatie, lef en durf zat het van de eerste tot de laatste minuut snor op ’t Hoenbroeck. Trainer Freek Goeree stuurde een tot op het bot gemotiveerd FC Ommen de zompige en hobbelige grasmat op. Het was vanaf minuut een streep richting de kist van de boomlange Luuk Dorland. Reldeldeldeldel, wie trekt er aan de bel? Maarten! Tjonge jonge, wat speelde dat ranke manneke een puike pot. Niets op aan te merken, zoals op heel de brigade van Goeree weinig tot niets te mopperen viel. Echt helemaal niets!? Nou ja, goed, euh…, de productie had hoger, of nee veel hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen, als we toch even een kritisch nootje moeten laten vallen. De cijfers 1-3 vermoeden anders, maar enkel en alleen om die cijfers kun je niet spreken van een galavoorstelling, maar Olympia ’28 kwam in het schouwspel niet tot nauwelijks voor. De rus brak aan met 0-1, een beauty van Bel, waar zelfs de Lange Jan uit Hasselt het antwoord schuldig op moest blijven. 0-1 bij rust. Mager. Link. Te weinig. Het waren maar zo enkele typeringen die de supporters met een bedenkelijk gezicht lieten vallen, want ja, het was slappe hap en niet best wat de thuisclub haar supporters voorschotelde. Het krachtsverschil had in positievere cijfers uitgedrukt moeten worden. De 0-2 was er eentje die voetballiefhebbers doet kwijlen. Na een paar sierlijke beweginkjes die op de dansvloer van zaal Dijk niet zouden misstaan schoof Bel de bevrijdende 0-2 binnen. Kassa! De bevrijding! Of niet? Als Thijmen van den Berg koppend de aansluiting bewerkstelligt doen de doemscenario’s langs de zijlijn weer opgeld. Het zal toch niet…? Verlossing van de angstgevoelens komen kort voor tijd als Bel laat zien niet alleen te kunnen killen, maar dat voorbereidend werk hem ook is toevertrouwd. Tim Ribberink mag zijn invalbeurt van toeters en bellen voorzien en schiet de drie punten in veilige haven. Hè, hè, lucht! Fraaie overwinning. Opluchting! Puike teamprestatie. Met de mondhoeken omhoog terug naar Ommen.

Stand 3C: Dieze West 17-41, Heerde 17-40, Hattem 18-30 (54-25), Zwolsche Boys 18-30 (24-30), Rouveen 17-28, FC Ommen 17-25, Dedemsvaart 18-23, Olympia ’28 18-22, Lutten 17-21, VHK 18-21, ASC ’62 17-18, Hardenberg ’85 18-14 en Avereest 18-10.

FC Ommen staat zaterdag tegenover v.v. Avereest. Op sportpark De Balk in Balkbrug klinkt het eerste fluitsignaal om half drie.

Verslag: Willem Lampe

Milan Pierik van FC Ommen is neergesabeld door een speler van Olympia.
De aanval van FC Ommen eindigt in de handen van Luuk Dorland, doelman van Olympia ’28.

 

Meer foto's

de aanval van FC Ommen eindigt in de handen van Luuk Dorland, doelman van Olympia '28
Milan Pierik van FC Ommen is neergesabeld door een speler van Olympia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.