Ommen staat een mooie en feestelijke Koningsdag te wachten

0255980_Koningsdag.jpg
Op het feestterrein is voor jong en oud weer veel te doen. © 2022 - Oranjevereniging Ommen.

OMMEN – Een aubade, versierde straten, een straatparade, muziek, een feestterrein en feestelijke tewaterlating van de nieuwe Vechtzomp. Zomaar enkele festiviteiten voor een bruisende en feestelijke Koningsdag in Ommen.

Op 27 april start Koningsdag met de aubade bij Oldenhaghen. Hier wordt de dag ter ere van de verjaardag van Koning Willem Alexander officieel geopend met een woordje van de burgemeester en de voorzitter van de Oranjevereniging. Zo’n 330 kinderen worden naar de aubade vervoerd met Amerikaanse schoolbussen, dat zorgt voor een prachtig gezicht.

Vechtzomp

In het programma van het Koningsfeest 2023 is ook de officiële tewaterlating van de nieuwgebouwde Ommer Vechtzomp opgenomen. Dat gaat gepaard met een botenparade op de Vecht, waar Vechtzompen uit Laar (D), Gramsbergen en Dalfsen bij aanwezig zijn. En de botenparade zou niet compleet zijn met de aanwezigheid van shantykoren: De Stuwzangers uit Vilsteren en de Sjompiesingers uit Gramsbergen. Het publiek kan vanaf 13.30 uur ook een boottochtje op de Vecht meemaken.

Straatparade

Nieuw in het programma en als alternatief voor de historische optocht is er de straatparade met versierde karren en fietsen voor kinderen. Aanmelden is gratis en kan op de dag zelf. Het feestterrein met muziek in de tent, snackkraampjes en tal van (kinder)activiteiten is geopend vanaf 15.00 uur. Hier is het – net als op andere Koningsdagen – een samenkomen van alle inwoners uit Ommen, die onder het genot van een hapje en een drankje de verjaardag van de Koning vieren.

Vuurwerk

Als afsluiting is er vanaf de Vechtkade om 21.30 uur een geweldig vuurwerkshow te zien boven de Vecht.
In het centrum van Ommen is het op Koningsdag ook gezellig toeven. De Ommer horeca zorgt voor open terrassen en op het Kerkplein en de Markt is er volop muziek. Koningsnacht en Koningsdag kan ook muzikaal gevierd worden in de feesttent op de Voormars.

Programma

08.00 uur: Luiden kerkklokken
09.30 uur: Aubade bij Oldenhaghen
11.15 uur: Kinderprogramma op het Anjerplein
12.20 uur: Aankomst Vechtzomp op de Vechtkade
12.50 uur: Doopceremonie Vechtzomp op de Hessel Mulertbrug
13.00 uur: Tewaterlating Vechtzomp vanaf de brug
13.00 uur: Show Oldtimer tractoren haventerrein Vechtkade
13.15 uur: Onthulling gemeentewapen Vechtzomp
13.30 uur: 1e Afvaart Vechtzomp en start Ommer botenparade
13.30 uur: Straatparade vanaf Vechtkade
15.00 uur: Feest op terrein Koesteeg
16.00 uur: Prijsuitreiking straatparade
19.00 uur: Prijsuitreiking versierde straten
21.15 uur: Vuurwerkshow aan de Vecht

Tot en met 5 mei is er tevens een fietsroute door de versierde straten uitgezet.

www.Oranjeverenigingommen.nl.

 

Tekst: Harry Woertink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.