Na tien jaar valt het doek voor Dorcas Winkel in Dalfsen

  DALFSEN – Per 1 mei valt het doek voor Dorcas Winkel Dalfsen. Na tien jaar slaagt de kringloopwinkel er niet meer in nieuwe vrijwilligers te betrekken bij de werkzaamheden. Nu de deuren van de Dorcas-winkel gaan sluiten, wil het vrijwilligersteam op zaterdag 29 april graag afscheid nemen van de trouwe klanten en van de oud-vrijwilligers.

  “We gebruiken deze dag om al onze trouwe klanten te bedanken voor hun steun de afgelopen tien jaar,” zegt voorzitter Jenny Zielman. “Sinds de start in 2013 is het aantal klanten gegroeid tot de trouwe klantenkring die we nu hebben. Wij hadden veel contact met onze vaste bezoekers en leefden regelmatig met ze mee. We hebben heel wat met elkaar meegemaakt en we zouden wel een boek kunnen schrijven over onze belevenissen in de winkel. We vonden het prettig om onze klanten te helpen bij hun aankopen.”

  Met hart en ziel

  De winkel werd volledig gerund door vrijwilligers, die zich met hart en ziel hebben ingezet voor het goede doel. De opbrengst gaat namelijk naar de projecten van hulporganisatie Dorcas in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Jenny: “Het is vrijwillige arbeid uit liefde geweest en we zijn trots op wat we samen hebben bereikt voor de allerarmsten in de wereld.”
  Zaterdag 29 april is de winkel voor de laatste keer open. Dit is ook de dag waarop de vrijwilligers afscheid nemen van elkaar en van hun klanten. Jenny: “Op deze winkeldag hopen we onze trouwe klanten te ontmoeten. We zullen ook de laatste koopjes aanbieden en er wordt koffie geschonken. Iedereen is welkom, maar we nodigen onze oud-vrijwilligers uit om speciaal tussen 11.00 en 12.00 uur of 14.00 en 15.00 uur langs te komen. Dan kunnen ze elkaar nog eens ontmoeten en onder het genot van een kop koffie afscheid nemen van Dorcas Winkel Dalfsen.”

  Dorcas Winkel Dalfsen is gevestigd aan de Wilhelminastraat 60. Openingstijden: woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Laatste openingsdag: zaterdag 29 april van 10.00 tot 16.00 uur.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.