Met de paaseieren kwamen ook de toeristen naar Ommen

OMMEN – ‘April doet wat hij wil’, luidt een spreekwoord, waarmee bedoeld wordt dat we ons niet te vroeg rijk moeten rekenen qua weer. Het kan lelijk tekeer gaan in de vierde maand van het jaar en nog afschuwelijk koud zijn ’s nachts. Toch heeft het er alle schijn van dat het winterse leed grotendeels geleden is. Het zonnetje deed afgelopem zaterdag z’n best om de sluierbewolking weg te branden. De temperatuur liep van de ochtend tot de middag op van nul naar boven de tien graden Celsius.

Vakantieplaats Ommen maakt zich op voor een daverende zomer, boordevol activiteiten. Het toeristenseizoen ging traditioneel van start in het paasweekeinde. Het centrum van de Vechtstad stroomde vol met winkelend publiek, slenteraars en koopjesjagers. Op het kampeerveld van recreatieoord de Koeksebelt was zo hier en daar nog een leeg plekje te zien, verder stond het barstensvol met tenten en caravans. Camperpark de Steenanjer leek nauwelijks een weekje terug nog een desolaat, verlaten en veel te ambitieus parkeerplein, maar ook hier was elk plekje bezet.

In de tot voor kort lege haven werden de eerste sloepjes en plezierjachten te water gelaten en van de drijvende aanlegsteigers werd ook al gretig gebruik gemaakt om doerakken en andere schuitjes aan te leggen. Rederij Peters heeft de huurbootjes in het water liggen en ook de rondvaarttrots Queen of Vechtvalley is gereed voor afvaart. De parkeerplaatsen bij de Markt was overvol, alleen op de Voormars kon zo hier en daar nog een auto worden geparkeerd. Opvallend veel Duitse kentekens. Onze oosterburen komen graag deze kant op en zijn van harte welkom. De lokale economie vaart er wel bij. Te hopen was dat Jumbo genoeg had ingeslagen. Het was een af- en aanloop was mensen met overvolle winkelkarretjes de dag voor Pasen.

 

Verslag/Foto’s: Willem Lampe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.