Laat uw mening horen over de Burgemeester Backxlaan

0256560_Dorpswandeling_24_april.jpg
.

DALFSEN – De gemeente vraagt Nieuwleusenaren via een vragenlijst om hun mening over de Burgemeester Backxlaan en het verkeer in de kern. Hoe is het nu en hoe kan het beter of anders? De antwoorden zijn ingrediënten voor een toekomstvisie voor de Backxlaan en een verkeersvisie voor de kern. Tot 10 mei is de vragenlijst beschikbaar. Deze is vindbaar op de website van de gemeente of bij hen opvraagbaar, fysieke exemplaren zijn af te halen bij De Spil en de bewoners van de Backxlaan kregen een enquête in de brievenbus.

Wethouder Jan Uitslag: “Ik nodig alle Nieuwleusenaren uit die wonen, werken, winkelen of zich verplaatsen in de Backxlaan deze vragenlijst in te vullen. Dat is voor de toekomst van Nieuwleusen belangrijk want mede op basis van deze antwoorden, maakt het adviesbureau een aantal praatplaten. Deze praatplaten laten zien welke opties er mogelijk zijn voor de Backxlaan en het verkeer in de kern. Begin juli komen we dan terug bij inwoners en ondernemers om deze praatplaten in bijeenkomsten te bespreken. Hoe meer de vragenlijst wordt ingevuld, hoe beter we inzicht krijgen in wat de Nieuwleusenaar wil.”Open gesprek

Hoewel het afgelopen maandag behoorlijk regende, kon tussen de buien door toch de dorpswandeling doorgaan. Tijdens deze wandeling door de Backxlaan luisterden wethouders Ramerman en Uitslag naar bewoners, ondernemers en projectontwikkelaars. In een open gesprek legden betrokkenen hun wensen en visies aan hen voor.Wethouder Ramerman: “Jan en ik vertrokken elk met een groep wandelaars vanaf de Spil een andere richting van de Backxlaan uit. Tijdens deze frisse wandeling zijn we bijgepraat door een aantal Nieuwleusenaren. Wat al snel zichtbaar werd, waren de uitdagingen in deze straat. Door de jaren heen is de wandelroute bijvoorbeeld versnipperd geraakt. Ook voor fietsers en ander verkeer is het glashelder dat aanpassingen nodig zijn. Vooral als we de nieuwbouwplannen meenemen in ons achterhoofd. Hoe het verkeersplan eruit komt te zien, is nu echt nog een vraag. Veel hangt samen met alle andere wensen die er liggen rondom de Backxlaan. Het helpt ons als we weten hoe de mensen in Nieuwleusen hier tegenaan kijken. Dus heb je goede ideeën, vul dan vooral de vragenlijst in.”Deze dorpswandeling markeerde de start van de ontwikkelvisie voor de Burgemeester Backxlaan. Daarnaast worden diverse diepte-interviews en (straat)gesprekken gehouden. Op de website van de gemeente staat alle informatie inclusief de participatie met bewoners, ondernemer en belangengroepen op een rij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.