Historisch Rijwielmuseum onder grote belangstelling geopend

0254364_IMG2962_-_kopie.JPG
Felicitaties voor museumvoorzitter Gerrit Voort van wethouder Van den Nieuwboer.

OMMEN – Het was zaterdag 1 april feest op het Kerkplein in Ommen. Ballonnen, tulpen, oude fietsen, koffie, gebak en bovenal blije gezichten. Eindelijk heeft het Historisch Rijwielmuseum Ommen een eigen museum om haar bijzondere collectie van antieke fietsen te laten zien aan een groot publiek.

Wethouder Alice van den Nieuwboer was uitgenodigd om de officiële opening te verrichten. Zij deed dit in aanwezigheid van museumvrijwilligers, sponsors en andere belangstellenden. Vooraf dook museumvoorzitter Gerrit Voort nog even in de vijfjarige geschiedenis van het museum. Begonnen in 2017 in de Brugstraat. Eerst halverwege de straat en later in de oude Hema-locatie. Telkens goed voor duizenden bezoekers. Toen een particuliere geldschieter zich aanbood, hakte het museumbestuur de knoop door om een eigen (winkel)pand aan te kopen in het centrum van Ommen. Dat er nog wensen zijn, stak Voort niet onder stoelen of banken. Daarbij gaat het met name om het verfraaien van de voorgevel van het aangekochte pand. Voor de officiële openingshandeling fietsten museumvrijwilligers Tom Bouwhuis en Johan Overweg een rondje om de hervormde kerk: Johan op een hoge bi uit het museum. Ze kwamen juist op het goede moment aan bij het te openen museum om de schaar aan de wethouder te overhandigen, waarmee het lint werd doorgeknipt.

Aanwinst voor Ommen

Wethouder Van den Nieuwboer complimenteerde in haar speech het bestuur. “Een aanwinst voor Ommen!” Volgens haar gelegen op een hele mooie plek, wijzend op de kerk en de bloeiende magnolia’s in de kerktuin van hartje Ommen. Van den Nieuwboer is op de hoogte van het brede draagvlak en ze beloofde zelf ook belangstellenden de weg te wijzen naar het museum. Na het doorknippen van het lint kon het nieuwe museum bezichtigd worden. Ook ’s middags was er veel belangstelling voor het open huis.

De openingstijden zijn van 1 april t/m oktober: dinsdag en zaterdag 11.00 – 17.00 uur; woensdag t/m vrijdag 13.30 – 17.00 uur. Zondag en maandag gesloten.

Tekst/Foto: Harry Woertink

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.