Het Boek van de Week

0254003_BvdW.jpg
.

Deze week een ‘doeboek’ met tekeningen van diertjes zoals Karin Luttenberg ze noemt. Zelf aan de slag met potlood, pen en papier. Wie dit boek doorgenomen heeft weet zeker een aardige kikker, een koddig varkentje of vrolijke mammoet te tekenen. Maar het boek begint zoals elk goed doeboek met de materialen. De must-haves als een fineliner, potlood, gum en promarkers. Bent u de weg al kwijt? Alle materialen worden toegelicht, er kan dus niets fout gaan.

Cirkel

Dan het simpele begin, gezichten tekenen. Een cirkel is de basis, verdeeld in vier gelijke vlakken waarna oren, mond, neus en ogen toegevoegd worden. Op bladzijde twee komen de emoties al langs. Armen en poten zijn de volgende onderdelen, vervolgens worden de aanzichten getekend. Dus recht van voren of en profiel. Het lijf is de volgende stap, daarna de verhoudingen.

Struisvogel

Na zeventien bladzijden waan je jezelf al een goede tekenaar. Hierna komen heel veel dieren langs. Eerst de dieren dichtbij, de huisdieren, boerderijdieren, insecten, waterdieren en zo verder tot en met de prehistorie. Soms is er een extra tip of opdracht. Elk dier kan met behulp van zes instructies getekend worden. Zoals bij de struisvogel: begin met potlood met het minirondje voor de kop, daaronder de lange nek. Voor het lijf gebruik je best een groot rondje. Teken de poten, daarna de snavel en ben je tevreden over je schets, trek dan de schets over met de fineliner. Als laatste voeg je de schaduw toe.

Beeld voor beeld

Elke instructie is voorzien van een voorbeeld en zo wordt beeld voor beeld de struisvogel opgebouwd. Soms zijn er grappige aanvullingen, een zeeschildpad die bellen blaast, een wasbeer in een tobbe, een gewichtheffende eland of een dino op een éénwieler. Als laatste is er de instructie over het werken met promarkers. Een register op dier maakt het heel handig de voorbeelden terug te vinden.

Tekenplezier

Dit tekenboek is ideaal voor ouders en grootouders die hun schermkijkende (klein-)kinderen wel eens iets anders voor willen schotelen. Met simpele middelen beginnen om te kijken of ze het leuk vinden en als ze wat verder gevorderd zijn de betere en duurdere materialen aanschaffen. Dit boek van Karin Luttenberg zal zeker bij de kinderen in de smaak vallen en staat garant voor heel veel tekenplezier.

Het boek ‘Schattige diertjes teken je zo! ‘is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.