Heracles duwt sportclub Lemele de afgrond in

LEMELE – Dat sportclub Lemele een week eerder tegen SV Rijssen in de slotminuut de verliezende goal tegen kreeg is karakteristiek voor het lopende seizoen. Voor het gevoel liet Vrouwe Fortuna de ploeg vaak in de steek, om vervolgens met sardonisch genoegen de strijders van Zandeinde in de slotfase nog een smerige trap na te geven. Maar goed, aan de andere kant, ‘de ranglijst liegt nooit!’ Lemele kan het in 4F elke tegenstander lastig maken, maar het lukt maar niet om ‘kleinere ploegen’ de wil op te leggen. Allemaal leuk en aardig, winnen van bijvoorbeeld Daarle en Heracles en remiseren tegen SV Rijssen en Bornerbroek, het heeft allemaal weinig zin, als je punten laat liggen tegen pak ‘m beet SVV ’56 of, o gruwel dat kan toch niet waar zijn, de Blauwwitters. De ploeg van de vertrekkende Harry Warmelink bewees dit seizoen vooral dat voetbal een wreed en onvoorspelbaar spelletje kan zijn. Neem AVC Heracles. Lang deed de ploeg van trainer Martijn Wessels mee bovenin, maar de Almeloërs verslikten zich aan vertrouwde Bornsestraat aan de dorpsclub uit de Sallandse dreven (3-5). Willen de Tukkers de kans op een nacompetitieticket en promotie levend houden, dan zal er op Zandeinde revanche moeten worden genomen. Lemele heeft andere zorgen. De vraag of het gezelschap van Warmelink tot de gedoemde zes behoort die moeten afdalen is zo goed als beantwoord. De vraag is alleen, wanneer dit rekenkundig een voldongen feit is.
Zaterdag 15 april: bijltjesdag voor sportclub Lemele. Wat al een tijdje in de lucht in gebeurde: de val van de guillotine. De ploeg van Harry Warmelink werd door de amateurs van Heracles definitief het ravijn in geduwd. Lemele vergezelt BZSV de Blauwwitters, SC Rijssen, SVV ’56 en komt volgend seizoen uit in de nieuw te vormen vijfde klasse. Mariënheem en MVV ’69 maken het afdalende dozijn de komende week of weken vol, zo kun je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen. Heracles was de beul die het onvermijdelijke beslechte op Zandeinde. Op slag van rust sloeg Ramon Otte toe en na iets meer dan een uur bepaalde Mart Keizers de eindstand op 0-2.

Stand 4F: ASV ’57 19-46, Bornerbroek 19-40, SV Rijssen 19-36 (53-21), Heracles 19-36 (40-22), Voorwaarts 19-34, Daarle 19-30, MVV ’69 19-25, Mariënheem 19-21, Lemele 19-17, SVV ’56 19-16, SC Rijssen 19-13 en Blauwwitters 19-6.

Zaterdag ontvangt Lemele sportclub Rijssen. De wedstrijd op Zandeinde begint om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.