Grote opkomst Koningsspelen op sportpark Gerner

0256146_IMG8315.JPG
Ruim 650 kinderen namen afgelopen vrijdag deel aan de Koningsspelen op sportpark Gerner in Dalfsen.

DALFSEN – Afgelopen vrijdag werden in aanloop naar Koningsdag in verschillende kernen van de gemeente Dalfsen de Koningsspelen gehouden.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland. Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten ervaren hoe belangrijk en leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen. Een aantal basisscholen startte om 8.30 uur op de eigen school met het gezamenlijke koningsontbijt. Daarna gingen zij onder begeleiding van vijftien medewerkers van Landstede Dienstverlening, ouders en leerkrachten, sportief aan de slag op sportpark Gerner. In totaal namen 650 kinderen van groep 4 t/m/ 8 van de basisscholen (uit Dalfsen-dorp, Oudleusen en de Oekraïense school) deel aan deze activiteiten. In Nieuwleusen hadden zich 350 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 aangemeld. Hoonhorst en Lemelerveld organiseerden hun eigen Koningsspelen.

Warming-up

Na een welkomstwoord van Felicia Westerhof, coördinator Koningsspelen in Dalfsen werd een gezamenlijke warming-up gedaan. Daarna werd, door gezamenlijk af te tellen van drie naar nul, de spelen officieel ‘open’ verklaard door wethouder Jan Uitslag. Hij memoreerde niet alleen aan het feit dat het de tiende editie was van de Koningsspelen in Dalfsen, maar ook aan de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Hij was blij met zo’n grote opkomst: “Dit is een mooie manier om kinderen te laten kennismaken met sport en spel.” Vervolgens werd onder aanvoering van een achttal leerkrachten van verschillende scholen, gezamenlijk de ZiggZagg (de officiële Koningsspelenclip) uitgevoerd. Daarna begaven de kinderen zich naar twee sportvelden op Gerner waar door vrijwilligers zes spellen waren uitgezet. De traditionele activiteiten zoals touwtrekken, knotsbal en andere behendigheidsspelen ontbraken uiteraard niet.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.