‘Gouden handjes’ strak aan de klus in Bostheater Ommen

0255349_gouden_handjes_7.jpg
.

OMMEN – Voorjaar in Ommen! De plezierbootjes liggen alweer in de haven, caravans en campers verschijnen aan de boor  den van de Vecht, vogels fluiten het hoogste lied en denken aan gezinsuitbreiding, bomen staan volop in bloei, worden met de dag groener en ook Bostheater Ommen ontwaakt uit de winterslaap.

Werk aan de winkel. Jan Steen en Willem Roerdink, de voormannen van de ploeg ‘Gouden handjes’ hebben hun manschappen uit de luie stoel gedirigeerd. ‘Op naar het theater, handen uit de mouwen!’ De oude, ietwat gammele caravan van waaruit de consumptiemunten werden verkocht is uit beeld en uit zicht verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn twee gloednieuwe containers geplaatst, van waaruit de plastic munten aan de man of vrouw kunnen worden gebracht. De muntverkoop vindt straks ook op een meer strategisch punt plaats, zodat opstopping bij de ingang tot een verleden behoort.

Zangkoren

Met geweldenaars als Henk Boezelman, Henk Dankelman en Gerrit Minkjan op de shovel, minikraan en graafmachine is het ‘lange halen, snel thuis’. Blad verwijderen, ondergrond glad maken, containerstukken plaatsen en monteren en om de bezoekers niet door zand of blubber richting muntverkoop te laten dribbelen, de bodem voorzien van een laag houtsnippers. Nauwkeurig uitharken en mooi man, niks meer aan doen! Op zaterdag 29 april is de grote schoonmaakdag. Op die datum wordt alles in gereedheid gebracht om de bezoekers netjes te ontvangen. Nadat alles gesopt en geboend en de drankvoorraad nagelopen is, het gras gemaaid, het onkruid uitgetrokken, ingewaaide takken en ander rotzooi zijn verwijderd, mag het feest beginnen. Het eerste optreden is gepland op zaterdagavond 13 mei aanstaande, met een optreden van een aantal zangkoren, die gratis te bewonderen zijn. Voor het gehele programma check www.bostheaterommen.nl

Tekst/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.