Geen doelpunten in ‘vechtwedstrijd’ tussen Lemele en MVV ’69

MARLE (gem. Hellendoorn) – Op de prairie van sportcomplex De Leemkamp, in het nabij gelegen buurtschap Marle, trad sportclub Lemele aan tegen ‘het andere Oranje’, oftewel MVV ’69. De thuisclub bivakkeert vrijwel zonder uitzondering jaar in, jaar uit in de onderste regionen van de kelderklasse, maar doet het deze jaargang aan het handje van trainer Rutger Wijkman heel aardig. De club heeft zelfs zicht op lijfsbehoud, al zullen daarvoor nog wel de nodige driepunters gepakt moeten worden. Op papier is het bezoekende Lemele een tegenstander die de voetbaltrots uit Marle dichter bij het ultieme doel, de eerste zes van 4F, kan brengen, hetgeen handhaving betekent. Voor bezoekers is die opdracht een stuk lastiger, grenzend aan het schier onmogelijke.

Maar goed, het is zoals Lenny Kravitz souffleert, ‘It ain’t over, till it’s over!’ Wel heeft de club uit het bergdorp een onvervalste Houdini-act nodig om ook na de zomer uit te komen in de vierde klasse. Maar een logische gedachtegang wordt in de voetballerij wel vaker getart, dus wie weet!? De ontmoeting is extra pikant voor doelman Ruan Weelink, die in de eerste ontmoeting op Zandeinde ongelukkig in botsing kwam met een tegenstander en voor maanden was uitgeschakeld met een hoofdblessure. Dat was een fikse aderlating voor de equipe van Warmelink. Ook heeft Lemele wat goed te maken, want de degradatiekandidaat verloor op eigen terrein niet alleen de betrouwbare sluitpost, maar ook de wedstrijd (1-3). Werd het sportieve wraak voor de bezoekers, of een stap dichter bij het ravijn?

Het eindigde op de steppe in Marle zo het begon, 0-0. “Ik had voor de wedstrijd nog gezegd: we scoren altijd, in iedere wedstrijd”, meldde trainer Harry Warmelink na afloop. “Zul je net zien, word je gelijk gelogenstraft. Maar goed, het had beide kanten op gekund. Het was vechtvoetbal vandaag. Veel strijd. Lange halen. Veel overtredingen. Weinig kansen. Een beroerd veld, wat dat betreft zijn wij verwend met onze kunstmat. Geen doelpunten, alleen een paar gele kaarten. Pal voor tijd had Jelmer Kleinjan de winnende op de schoen. Hij passeert de keeper, maar de bal stuit buitenkantje paal achter. Jammer. Met de uitslag op zich kan ik wel leven. Het was erg matig vandaag.”

Stand 4F: ASV ’57 17-42, Bornerbroek 17-36, SV Rijssen 17-32, Voorwaarts 18-31, Heracles 17-30, Daarle 18-29, Mariënheem 17-21 (23-47), MVV ’69 17-21 (14-20), Lemele 17-17, SVV ’57 17-13, SC Rijssen 17-12 en Blauwwitters 17-6.

Zaterdag speelt Lemele thuis tegen SV Rijssen. Op Zandeinde wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.