FC Ommen countert v.v. Hattem naar de bliksem

0255483_FC_ommen_-_Hattem_1.jpg
.

OMMEN – ‘Het kan verkeren’, sprak de dichter Bredero in een ver verleden. De uitspraak doet nog steeds opgeld, als statement dat slaat op de onbestendigheid van het leven. Ook het voetballeven. Misschien wel juist het voetballeven! Eind januari van dit jaar was het oppassen geblazen voor FC Ommen, want de riskante tombolaplaatsen negen, tien en elf kwamen akelig nabij. Zes wedstrijden verder ziet het perspectief er roodkleuriger uit. De voetbaltrots uit Ommen greep achtereenvolgens VHK, Hardenberg ’85, Olympia ’28 en Avereest bij de strot, kwam er met ASC ’62 niet uit (0-0) en verloor tussendoor minimaal en ongelukkig bij Heerde (1-0). Op veilige afstand van de gevarenzone kan de ploeg van ‘tussenpaus’ Freek Goeree plots sneaky naar boven loeren en wie weet als verrassing een konijn uit de hoge hoed toveren. De fusieclub komt van diep weg, maar plaats vier op de ranglijst ligt in het verschiet en dientengevolge wellicht een ticket voor de nacompetitie om promotie. Dat had in de achterliggende, duistere januaridagen geen sterveling durven dromen. Het enige struikelblok op het met rozen bezaaide pad is v.v. Hattem. En laat nu net deze club een bezoek brengen aan Westbroek. FC Ommen heeft het dus in eigen hand. Bij winst klapt het gezelschap van Goeree over de klassieke club, gesticht op 1 mei 1918, heen. Hadden we het net over een pad met rozen? Juist. Rozen. Bloemen van een bekoorlijke schoonheid, die een hemelse geur verspreiden, maar zijn voorzien van akelige stekels, die lelijk kunnen verwonden. Laat Hattem niet de verleidelijke roos zijn waar de ploeg van Goeree zich aan verwondt. Saillant detail vooraf: de clash op Westbroek is een krachtmeting tussen de minst gepasseerde defensie van 3C (FC Ommen) tegen de meest scorende aanval van dezelfde afdeling (Hattem), tevens de trotse houder van de koninklijke erepenning, maar daar verbinden we in Ommen geen privileges aan.
De bezoekers uit het fraaie Hanzestadje, bekend van tekenaar Anton Pieck, begonnen voortvarend en vol adrenaline aan het duel. Het leek een ren-je-rot-show, maar er zat geen angel in de aanvalsgolven. De granieten defensie van Goerees bleef rustig en gaf niets weg, alle gedoe, gespartel en druktemakerij van de geelhemden ten spijt. Pas na een half uurtje ballen is de FC gevaarlijk. En gelijk klinkt de goaltune! Jesse de Lange breekt uit, geeft voor. Cas van Marum heeft de bal voor het intikken, maar Jeffrey van Ommen is hem voor. Huh…, Jeffrey van wie? Van Ommen. Speelt bij Hattem, maar scoort voor FC Ommen. In eigen doel. Maakt niet uit. Hij telt! De bezoekers zijn het na de eigen treffer eventjes helemaal de weg kwijt. Tom Simons net terug van een blessure profiteert direct na de openingstreffer van de wanorden en geestelijke afwezigheid van de Hattemer defensie. Als kort na de thee Jesse de Lange attent reageert op een waanzinnig goede uittrap van doelman Stefan Kortman is de wedstrijd gespeeld. De Lange is zeker niet de langste man op het veld, vermoedelijk wel de snelste. Kort na de 3-0 geeft de puntspeler de defensie van Hattem zicht op zijn rugnummer en tikt beheerst binnen, 4-0. Het laatste halve uur is het uitzitten voor de toeschouwers. Hattem is geknakt, de thuisclub vindt het prima zo.
“We hebben het vandaag prima gedaan vanuit de omschakeling”, vertelde Goeree, na afloop tevreden nippend aan een groene knuppel. “Niets weggegeven achterin. Voorin effectief. We wilden ons thuis laten zien. Dat is gelukt. Goede uitvoering. Blij mee. Een mooi resultaat.”
‘Systeembeheerder’ Goeree koos voor de volgende spelers: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Nick Runhart, Jorn Hekman, Harm-Jan Tip (60. Floris Mensinga), Milan Pierik, Cas van Marum (80. Maarten Schoemaker), Jesse de Lange (80. Rik-Jan de Groot) en Tom Simons (55. Marvin Veerman).

Stand 3C: Dieze West 19-44, Heerde 19-43, Zwolsche Boys 20-34, FC Ommen 19-31, Hattem 19-30, Rouveen 19-29, Olympia ’28 20-25, Lutten 19-24 (29-34), ASC ’62 19-24 (27-35), VHK 20-24, Dedemsvaart 19-23, Hardenberg ’85 20-15 en Avereest 20-11.

FC Ommen speelt uit tegen SC Lutten. De wedstrijd op sportcomplex De Kei in Slagharen begint om half drie.

Verslag: Willem Lampe

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.