FC Ommen boekt zakelijke overwinning tegen Avereest

De bal zeilt gevaarlijk voor de kist van Jan-Jorn van de Beld. Ook deze keer is de doelman van v.v. Avereest de situatie meester.

Balkbrug – Met een rugtas aan zelfvertrouwen koerste FC Ommen een kilometertje of tien noordwaarts af. Op naar Balkbrug, om de strijd aan te binden met v.v. Avereest. Onbeschroomd en ongetwijfeld met de borst vooruit, na de galavoorstelling zonder bijbehorende cijfers (1-3) tegen Olympia ’28. Op sportcomplex ‘De Balk’ moest de hekkensluiter van 3C het volgende slachtoffer worden van de dadendrang van Goeree & consorten. Niet om azijn te pissen, maar als waarschuwing kort terugblikken naar 15 oktober van het afgelopen jaar. Op Westbroek staan twee onmachtige ploegen tegenover elkaar. De wedstrijd zakt naar een bedenkelijk niveau. Amusementswaarde hooguit een vier. Een doelpuntloos gelijkspel lijkt het povere schouwspel recht aan te doen. Maar dan slaat het noodlot toe voor de thuisclub. Centrale verdediger René Koster werpt zichzelf in de absolute staart van het duel op tot goudvink van Avereest. Oefenmeester Rico Magsino doet de fusieclub uit zijn woonplaats pijn en straalt van oor tot oor. Een minimale, maar pijnlijke afgang voor het ambitieuze en veel grotere FC Ommen. David verslaat Goliath, zoiets. De winst van de bezoekers blijkt een incident. Magsino en zijn ‘tricolores’ snoepen zo hier en daar een puntje en weten alleen nog van ASC ’62 te winnen. Het is te weinig om de meest gehate positie van de ranglijst te verlaten. Avereest kan rekenkundig gezien degradatie voorkomen, maar geen weldenkend mens die daar geld op durft in te zetten. FC Ommen krijgt bij winst de subtop van 3C in het vizier en kan koersen op een even bevredigend als onbekommerd eind van een wisselvallig en tumultueus seizoen, doelend op het voortijdige afzwaaien van trainer Yves Heskamp.

De stem van Freek Goeree schalde regelmatig over het hoofdveld van de Balk. Het was de  ‘tussenpaus’ geregeld niet naar de zin wat zijn team liet zien tegen de hekkensluiter. Het was ook beslist geen top. Ook niet slecht trouwens, maar als team een zesje, vooruit, zes komma vijf. Hooguit. Het had er aanvankelijk alle schijn van dat er doelpunten gingen vallen als paaseieren in het overvolle mandje van de paashaas. Het was een vloedgolf aan aanvallen richting de kist van geweldenaar Jan-Jorn van de Beld. De sta-in-de-weg kon keer op keer het sein ‘brand meester’ geven en toonde aan dat hij met zijn handschoenen geen vliegen stond te vangen. Het duurde tot minuut 45 voor de 0-1 van het scorebord flitste. Jesse de Lange, prima in de diepte aangespeeld door Frank Merjenburgh, prikte de bal in de loop van de juist ingevallen Tim Ribberink, die met z’n hoofd net iets eerder bij de Derbystar was dan Van de Beld. Kort na de thee was de bedrijvige Maarten Bel tot twee keer toe dicht bij 0-2, maar de prima acterende ranke aanvaller moest licht gekwetst aan de enkel vanaf de kant toezien hoe zijn vervanger deze bevrijdende treffer op naam geschreven kreeg. De speersnelle De Lange gaf in minuut 56 weer es zicht op zijn rugnummer en legde perfect af. Invaller Rik-Jan de Groot heeft ingeleverd op snelheid, maar niet op zijn zesde zintuig, stond op de goede plek en voorzag zijn opwachting van slingers, toeters en bellen. Bijna flikte hij doelman Van de Beld in de slotminuut voor de tweede keer, maar een streling van de handschoen en de lat voorkwamen grotere schade voor de nummer laatst van 3C.

Goeree stuurde de volgende elf de wei in: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Nick Runhart, Floris Mensinga (43. Tim Ribberink), Maarten Bel (58. Rik-Jan de Groot), Jorn Hekman, Cas van Marum (82. Marvin Veerman), Jesse de Lange en Milan Pierik.

Stand 3C: Dieze West 18-44, Heerde 18-40, Zwolsche Boys 19-33, Hattem 18-30, FC Ommen 18-28 (29-18), Rouveen 18-28 (27-24), Olympia ’28 19-25, Lutten 18-24, Dedemsvaart 19-23, ASC ’62 18-21, VHK 19-21, Hardenberg ’85 19-14 en Avereest 19-10.

FC Ommen speelt zaterdag thuis tegen Hattem. Aanvang: 14.30 uur.

 

Verslag: Willem Lampe

Cas van Marum en Maarten Bel lijken namens FC Ommen op weg naar een doelpunt, maar Avereest-doelman Jan-Jorn van de Beld is weer eens een
onoverkomelijke sta-in-de-weg.
Jesse de Lange mag namens FC Ommen aanleggen voor een vrije trap. De muur van Avereest en doelman Jan-Jorn van de Beld zijn van plan erger te
voorkomen

Meer foto's

Jesse de Lange mag namens FC Ommen aanleggen voor een vrije trap. De muur van Avereest en doelman Jan-Jorn van de Beld zijn van plan erger te voorkomen
Cas van Marum en Maarten Bel lijken namens FC Ommen op weg naar een doelpunt, maar Avereest-doelman Jan-Jorn van de Beld is weer eens een onoverkomelijke sta-in-de-weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.