FC Ommen bijt de tanden stuk op stug SC Lutten

0256115_FC_Ommen_-_Lutten_5.jpg
.

SLAGHAREN – ‘Jij…krijgt…die lach niet van mijn gezicht, al zou je dat willennnn…’, we trekken de tekstregel uit de smartlap van John de Bever even uit z’n context. De lach regeert op en rond Westbroek. FC Ommen zit in wat ze tegenwoordig ‘een flow’ noemen. Het gaat crescendo. In de euforie ben je bijna geneigd te zeggen op een ‘stairway to heaven’, waar het een paar maand geleden meer een ‘highway to hell’ leek. Ten koste van v.v. Hattem werd via een opzienbarende 4-0 zege de vierde stek in 3C veroverd. Er is zelfs zicht op plaats drie. Winnen bij SC Lutten en de club uit het Vechtdal gaat op doelsaldo over het niet-spelende Zwolsche Boys heen. Zaak is wel gefocust te blijven. Niet gaan zweven nu. Hoewel dat gevaar door schrijver dezes minimaal wordt geacht. Freek Goeree zit er bovenop. Eist speldiscipline en concentratie. Duldt geen verslapping. Gaat het de interim-trainer niet naar de zin, dan vliegt-ie als door een wesp gestoken met driftige dribbelpass en barse blik uit de dug-out. En als Goeree zich aan de lijn meldt en achter uit de keel gaat, vliegen de kraaien van schrik uit de boom. Zoals gezegd ligt plaats drie voor het grijpen. De horde die daarvoor succesvol moet worden genomen heet SC Lutten, dat op het tegen Ponypark Slagharen aanleunende sportpark De Kei moest worden gescalpeerd. De thuisclub heeft als primaire zorg wegblijven van de besmette plaatsen negen, tien en elf. Plaats acht is veilig. De drie daaronder is tricky, waarbij je in riskante p/d-duels moet zien je status als derdeklasser te behouden. Niets te winnen, alleen maar te verliezen. De belangen voor beide teams zijn groot, maar divers. Dat maakt de confrontatie op voorhand daverend interessant.

Ai, ai, ai, mislukt. FC Ommen kwam niet voorbij Lutten en mocht de handen dichtknijpen dat het in ieder geval een puntje meenam van De Kei. Niet dat de ploeg van Goeree minder was dan de thuisclub. Geenszins. Iets beter zelfs, maar het liep niet. En eerlijk is eerlijk, het zat niet mee. ‘Paradepaardje’ Pierik moest er na acht minuten spartelen met een blessure af en de bezoekers liepen zich keer op keer te pletter op de trapvaste afweer van de thuisclub. Hoeft niet mooi, hoef eronder en weg met die knikker. Hup richting pretpark. Zoek het uit. Voorin waren de watervlugge Fons Veltink en Ronald Kosse vervelende handenbinders, met daartussenin de overal en altijd scorende Frank Altena. Het was de laatste die vanuit een op het oog wat makkelijk gegeven strafschop het scorebord na 27 minuten naar 1-0 deed oplichten. De bezoekers kregen de Derbystar maar niet uit de zestien. Getrek, geduw en gerommel. Harm-Jan Tip was in duel met Ewoud Altena, die gewillig gestrekt ging. Tot ontzetting van de uitblinkende routinier aan Ommer zijde ging de bal op de stip.

Na de thee ploeterden de Ommenaren voort. Een optisch overwicht, maar echt gevaarlijk werd het sporadisch voor de kist van de rust en kalmte uitstralende Lars Mulder. De FC worstelde vooral met zichzelf. Onnauwkeurig in de passing. Niet resoluut genoeg in de duels. Plaats drie welke voor het duel lonkte was een ‘fata morgana’, bedolven onder een dikke laag drek. De finesse ontbrak en Kortman moest de FC in de race houden. Lutten hield stand tot minuut 82. Daarna toch de intens gehoopte, maar niet meer verwachte gelijkmaker. Invaller Ramon Schuldink slingert het ronde kreng richting eerste paal, waar Marvin Veerman opduikt, voor zijn man kruipt, binnenkantje en bingo! Een tegenvaller voor Lutten dat plots snakt naar het eind en zwalkend dreigt te kapseizen. De tijd dringt. Als Jesse de Lange in de slotminuut door de verdedigingslinie snelt gloort ‘eeuwige roem’, maar de ‘roadrunner’ uit Ommen joekelt de Derbystar niet het doel, maar snoeihard het vangnet in. Teleurstelling onder de huiswaarts vertrekkende supporters, die zichzelf te vroeg rijk hadden gerekend. De ‘squadra nero’ maakt met de teleurstellende 1-1 even pas op de (vierde) plaats.

Goeree liet volgende spelers opdraven: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Nick Runhart (56. Floris Mensinga), Jorn Hekman, Harm-Jan Tip, Milan Pierik (8. Marvin Veerman), Cas van Marum, Jesse de Lange en Tom Simons (78. Ramon Schuldink).

Stand 3C: Heerde 20-46, Dieze West 20-44, Zwolsche Boys 20-34, FC Ommen 20-32, Hattem 20-30 (55-31), Rouveen 20-30 (28-24), Olympia ’28 21-28, Dedemsvaart 20-26, Lutten 20-25 (30-35), ASC ’62 20-25 (28-36), VHK 21-25, Hardenberg ’85 21-16 en Avereest 21-11.
FC Ommen ontvangt zaterdag kampioenskandidaat Dieze West. De wedstrijd op Westbroek begint om 14.30 uur.

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.