EK Sambo met negen atleten uit Ommen

0256155_Yara_Podium.jpg
.

HAIFA/OMMEN – Afgelopen week werd in Haifa, Israel het Europees Kampioenschap Sambo gehouden voor senioren, junioren, jeugd en cadetten. Maar liefst negen atleten van Sportcentrum Emsland uit Ommen hadden zich hiervoor geplaatst en gingen de uitdaging aan.

De afgelopen maanden werd er hard getraind in Ommen bij Emsland en The One en in Rotterdam bij het Nationaal Vechtsportcentrum van TeamNL. Niek Lamberts (-64 kg) en Lars Brinkhuis (-79 kg) waren als eerste aan de beurt op woensdag. Niek eindigde de dag als 7e van Europa terwijl Lars helaas niet verder kwam dan de eerste ronde. Op zaterdag was het de beurt aan cadetten Yara Noeverman (-50 kg), Nanne Scholten (-65 kg), Jarne Boezelman (-53 kg), Bart Scholten (-58 kg), Mart Veurink (-64 kg) en Tim Kremer (-88 kg). Op zondag kwamen Janiek Scholten (-59 kg) en Tim Kremer in actie bij de jeugd. Stuk voor stuk stonden ze te knokken op de mat voor wat ze waard waren en werden ze gecoacht door Niek en Lars.

Brons

Een hele ervaring voor deze sporters en uiteindelijk kwamen Jarne en Mart op de zevende plaats terecht. Yara wist tot in de halve finales te komen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een bronzen medaille wat een mooie prestatie is. De sporters en begeleiding kijken terug op een leerzame week en met genoeg leerpunten begon de reis terug naar Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.