Echtpaar Borger-Pruntel 60 jaar getrouwd

0256692_Bruidspaar.JPG
Locoburgemeester Jan Uitslag kwam het echtpaar Borger aan het Westeinde in Nieuwleusen feliciteren namens de gehele gemeente Dalfsen.

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week vierden Herman Borger en Liny Pruntel dat zij zestig jaar waren getrouwd. Het feest werd met familie en kennissen afgelopen zaterdag gevierd.

Herman geboren in Nieuwleusen bezocht na een jaar de landbouwschool de ‘bakkers’ vakschool in Zwolle. Een natuurlijke keuze want de naam Borger in Nieuwleusen is al vele jaren verbonden met het bakkersvak. Vanaf 1970 nam het echtpaar het bedrijf over van zijn ouders. En nog steeds doet Herman hand-en-spandiensten voor zijn zoon die het weer van hem overnam. Ook Liny staat nog steeds erg graag in de winkel. Liny is ook een Nieuwleusense. Zij werd geboren aan de Stouwe. “Het bakkersbedrijf Borger zit al in de vierde generatie en de vijfde zit er ook aan te komen”, zegt het echtpaar met een glimlach. “Daar zijn we wel een beetje trots op. De tijd heeft geleerd dat we samen sterk zijn. Het was altijd hard werken maar ook het reizen zat ons in het bloed. Als hobby hebben we autorijden en we hebben heel Europa doorgereisd. Het bleef niet alleen bij de Europese landen, ook hierbuiten hebben we een groot aantal landen bezocht.” Herman had naast zijn werk bijna geen tijd voor andere zaken. Wel was hij vele jaren bestuurslid van de Ondernemersvereniging. Liny was een aantal jaren lid van de vereniging ‘Vrouwen van Nu’ en verder puzzelt zij graag. Het echtpaar woont al circa dertig jaar tot grote tevredenheid in hun huidige woning naast de bakkerij en zij beschikken beide nog over een goede gezondheid. Het echtpaar heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen. Locoburgemeester Jan Uitslag kwam het diamanten echtpaar thuis aan het Westeinde namens de gemeente Dalfsen feliciteren met deze mijlpaal. Een prachtige bos bloemen was eerder al bezorgd.

 

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.