De Bazuin al meer dan een halve eeuw actief in Ommen

0255518_IMG2376.jpg
.

OMMEN – De oprichting van een derde muziekvereniging in Ommen ging meer dan een halve eeuw geleden gepaard met de nodige scepsis. Moest dat nou zo nodig? Je had Soli Deo Gloria en daarnaast Crescendo. Terugkijkend op de vijftig jaar sindsdien kan het vraagstuk met een volmondig ‘ja’ worden beantwoord.

De Bazuin zag officieel op 28 april 1972 het levenslicht. Onder leiding van dirigent Veldkamp uit het Veluwse Wapenveld werd geestdriftig geoefend en al vrij snel was de jonge muziekvereniging van de partij tijdens het jaarlijkse hoogtepunt in de Vechtstad, zijnde de optocht op Koninginnedag. Aanvankelijk als een traditionele fanfare, maar later ook als malletband – wat in praktijk een uitbreiding van het slagwerk inhoudt. Als laatste werd de vereniging aangevuld met De Bazieoband, waarin mensen met een beperking zich muzikaal kunnen uitleven. De Bazuin heeft namelijk als doelstelling is dat iedereen die daar plezier aan beleeft muziek mag en moet kunnen maken, alles onder de slogan ‘Looft God met Bazuingeklank, geeft Hem eer en bewijst Hem dank!

Springlevend

Afgelopen vrijdag werd in gebouw Het Baken stilgestaan bij het vijftig jarig bestaan. “Meer dan een halve eeuw De Bazuin, waar blijft de tijd”, verbaast voorzitter Jenneke Veurink zich. “We zijn een van de jongste fanfares van Nederland, maar springlevend. We hebben veel jonge en talentvolle muzikanten in ons midden en een unieke dirigent, Bert Groothedde. Hij maakt van elke repetitieavond een feestje. En kijk eens om je heen. Met zoveel bekenden, leden, gasten uit Recke en oud-leden, dan kun je toch wel spreken van een hechte club.”
Het jubileumconcert werd onder meer gevolgd door wethouder Alice van den Nieuwboer, die vanzelfsprekend namens burgemeester en wethouders de felicitaties overbracht aan de muziekvereniging. Tijdens de aansluitende receptie in het clubgebouw aan de Haven-Noord werden onder het genot van een hapje en een drankje mooie herinneringen opgeduikeld. Tevens werden in het eigen bastion filmbeelden getoond over de afgelopen vijftig jaar. Het feestgedruis duurde tot in de kleine uurtjes. Zie

www.debazuinommen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.