Coryfeeën Ron Jans en Nico-Jan Hoogma te gast bij FC Ommen

0255276_Witte_Donderdag.jpg
Ron Jans Nico-Jan Hoogma en Tijmen Wissing drie bekenden uit de voetbalwereld waren op Witte Donderdag de sprekers bij FC Ommen.

OMMEN – Ron Jans en Nico-Jan Hoogma zijn twee kopstukken uit het betaalde voetbal. Geboren Zwollenaar Jans begon zijn carrière als prof bij PEC Zwolle, maar waaierde uit naar FC Groningen, Roda JC en het Japanse Mazda Sport.

De huidige trainer van FC Twente was eerder als oefenmeester actief bij zijn voetballiefdes in Groningen en Zwolle, maar ook in de Verenigde Staten bij FC Cincinnati. Met PEC Zwolle won Jans in 2014 ook de KNVB-beker door in de finale Ajax met liefst 5-1 te verslaan. Hoogma kwam als speler uit voor Cambuur, FC Twente, Hamburger SV en Heracles Almelo, waar hij momenteel technisch directeur is. Overbodig te melden dat deze kopstukken veel te melden hebben over het voetbalwereldje en rijkelijk kunnen putten uit anekdotes. Dat was ook wat er gebeurde op Witte Donderdag in clubgebouw Weerkomm’n, het onderkomen van FC Ommen. Het tweetal kluisterde het publiek aan de lippen.

Succesvolle voortzetting

De traditie van een feestavond annex forumavond, welke bij OVC ’21 jarenlang een succesnummer was, is door FC Ommen na de fusie met zustervereniging OZC succesvol voortgezet. De avond werd begeleid door Tijmen Wissing, bekend als sportverslaggever van RTV Oost, en was bedoeld voor sponsoren, ereleden,
leden van verdienste, alle vrijwilligers en iedereen die op een of andere manier aan de club verbonden is. In de middaguren was de aftrap met een netwerkbijeenkomst voor sponsoren, bestuur, ereleden en leden van verdienste. In de avonduren waren alle vrijwilligers welkom. In het sfeervol ingerichte clubhuis beleefden alle aanwezigen een heerlijke avond, waarin gezelligheid en saamhorigheid de boventoon voerden.

Het Vechtgenotenhuis

Aansluitend werd een veiling gehouden van gesigneerde wedstrijdshirts van FC Twente en Heracles Almelo. Dit leverde een bedrag van 2050 euro op. Hoofdsponsor Tenax wil naast de sponsoring ook jaarlijks een goed doel steunen, dit vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Dit jaar was gekozen voor het Vechtgenotenhuis, het centrum voor leven met en na kanker. Vertegenwoordigers Florien Heuver en Tiny Timmer mochten na afloop de cheque in ontvangst nemen van Tenax-kopstuk en voormalig eerste elftalspeler Rik-Jan de Groot. Zie ook

www.fcommen.nl

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.