Blik rapen om koeien gezond te houden

0254689_DSC08143.JPG
.

DALFSEN – Ook dit jaar houdt Vechtdal Boert Bewust de actie ‘met opgeruimde blik’. Nog steeds wordt er veel blik (en ander afval) zomaar uit de auto of vanaf de fiets weggegooid. Dit belandt niet alleen in de berm, maar ook in de weilanden waar de koeien straks weer volop grazen. Als zij dit blik inslikken, gaan ze er aan dood. Om dit te voorkomen, wil Vechtdal Boert Bewust weer met burgers blik gaan rapen bij veehouders in het Vechtdal. Voor twee bedrijven in de gemeente Dalfsen zijn ze nog op zoek naar burgers die graag willen helpen rapen. Dit betreft de dagen 15 april en 6 mei. Belangstellenden die mee willen helpen kunnen een email sturen naar vechtdalboertbewust@gmail.com. Bij het doorgeven van naam, telefoonnummer én de datum, wordt de aanmelder aan een veehouder gekoppeld. Deze neemt vervolgens contact op, voordat het gras gemaaid gaat worden. Als tegenprestatie krijgt de persoon een rondleiding op het bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.