Droomstart voor v.v. Vilsteren mondt uit in een nachtmerrie

Rowi Hollegien van v.v. Vilsteren moet zijn meerdere erkennen in de doelman van Batavia '90

Vilsteren – Op Tweede Paasdag ontving v.v. Vilsteren op de vertrouwde Molenesch Batavia ’90. De tegenstander uit Lelystad is een beetje de ‘dark horse’ van 5E. De website van de polderbewoners bevat bijna alleen info over de zaterdagafdeling. De zondagse voetbaltak lijkt  een ondergeschoven kindje en breekt nog geen potje, laat staan een klomp in klasse 5E van het zondagvoetbal. Onbekend maakt onbemind, dat was zo en dat blijft zo, zeker na tweede paasdag 2023.

Pfff, wat een afgang. De polderbewoners presenteerden zich zonder trainer, zonder begeleider, zonder grensrechter en met exact elf man. Zonder reservespelers. Te gek voor woorden voor een team dat uitkomt in een standaardklasse. Een voetbalparodie. Lachwekkend. Een blamage welke je als vereniging niet moet willen. En daarmee bedoelen we Batavia ’90. Maar goed, positief insteken: chapeau voor de elf die wel verschenen op de nepsprieten van Vilsteren. De thuisclub had een droomstart. Na nauwelijks vijf minuten ballen haalt Lars Noordman van grote afstand uit. Zijn lange afstandsraket verdwijnt in de winkelhaak. “Op dat moment dacht ik dat we er met 5, 6-0 overheen zouden rollen”, bekende Jelle Niens, die al na twaalf minuten spelen geblesseerd moest afhaken. Niets van dat alles. De 1-0 kreeg geen gewenst vervolg. De ploeg van Runherd speelde slap, veel te lief, onnauwkeurig, ongeïnspireerd en toonde teveel ontzag voor de balvaardige polderboys. De voordelige marge wordt veel te snel weggepoetst en als even na de thee – niet voor ‘de Batavieren’, die zitten in de ramadan – de 1-2 valt zijn de rapen gaar. Wat een geschutter. Liggen de eieren te zwaar op de maag? Vallen de biertjes, genuttigd een dag eerder nabij de paasbult verkeerd? Of woog het gemis van routiniers en kartrekkers als Wouter Mars, Jelle Niens en Rick Kortstee te zwaar? Wie het weet mag het zeggen. Niemand op de mat neemt het voortouw en routinier Mars staat zich langs de kant verbaal bont en blauw te ergeren. Zijn aanmoedigingen, gekoppeld aan de aanwijzingen van Runherd zijn als parels voor de zwijnen en vervliegen als pluisjes in de wind. Vilsteren valt aan. Tevergeefs. Het balletje valt elke keer niet goed. Batavia ’90 ontregelt. Na elk balcontact ligt er een op de grond en ligt het spel weer stil. Het komt niet op gang. Een nare voetbalmiddag kondigt zich aan, als een rot ei in het paasmandje. De thuisclub martelt voort, maar komt niet op gelijke hoogte. 1-2 voor ‘The Wild Bunch’ uit Lelystad. Zondag komt koploper CCW ’16 op bezoek. Wat moet dat worden? Nou ja, hou je maar vast aan de wetenschap dat de slechtste wedstrijd van het seizoen achter de rug is. Kan niet anders.

Runherd stuurde de volgende elf de kunstmat op: Job de Groot, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Lars Kampman (72. Chiel Kamphuis), Matthijs Kamphuis, Rowi Hollegien, Jelle Niens (12. Senn Hendriks), Sven Koggel, Pim Kamphuis, Justus von Martels en Jari Vlierman (72. Diede Veltmaat).

Stand 5E: CCW ’16 18-43, Voorst 18-36, Davo 17-35, Terwolde 18-32, Epse 18-31 (45-36), Go Ahead 18-31 (36-27), Zwolle 18-26, Emst 18-23, Vilsteren 18-21, Wesepe 18-12, Batavia ’90 17-10 (3 punten in mindering) en Wissel 18-5. De bij de stand 0-1 gestaakte wedstrijd Davo-Batavia ’90 is niet in de stand opgenomen.

Zondag speelt Vilsteren thuis tegen CCW ’16. Op sportcomplex de Molenesch wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

Ook deze aanval van Vilsteren mondt niet uit in gewenst resultaat

Meer foto's

Ook deze aanval van Vilsteren mondt niet uit in gewenst resultaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.