Werkbezoek SGP aan Ommen en Hardenberg

0251960_SGP.jpg
Chris Antuma vertelt SGP-ers op Landgoed Junne over zijn biologisch akkerbouwbedrijf.

OMMEN – Op maandag 27 februari brachten tweede kamerlid Roelof Bisschop van de SGP met zijn vrouw en lijsttrekker van de SGP voor de provinciale staten van Overijssel, Gert Harm ten Bolscher een werkbezoek aan Ommen en Hardenberg.

In de ochtend was de delegatie te gast op Landgoed ‘Den Woesten Heide’ in Ommen, waar zij werden ontvangen door landgoedeigenaar Wim van der Heide die hen in een presentatie meenam in de ontstaansgeschiedenis van het gebied en in het bijzonder van de landbouw en het werk van de Stichting Samenleving, Landbouw en Natuur.

Problematiek

Verschillende boeren uit het gebied schoven bij de presentatie aan. Na afloop konden zij de SGP-ers bevragen over hun visie over de ontstane situatie met betrekking tot de stikstofproblematiek. Zorgen over de toekomst werden gedeeld met de politici. Vervolgens vertrok het gezelschap naar Junne, waar zij door Chris Antuma, loonwerker en biologisch akkerbouwer werden bijgepraat over de toekomst en problemen van de biologische landbouw. Ook Bram de Lange, biologisch melkveehouder en biologisch varkenshouder Jeroen Neimeijer waren van de partij en maakten de SGP-ers attent op de problemen in de afzet en prijsvorming van hun product waar zij tegen aan lopen.
Na het gesprek in Junne vertrok het gezelschap naar Hardenberg. Tijdens het bezoek aan Albert Heijn van Gérard de Boer kwam onder andere ook de problematiek zoals deze in Junne geschetst werd aan de orde.
In Hardenberg is verder uitgebreid stilgestaan bij de uitdagingen waar een supermarktondernemer mee te maken heeft, maar ook welke rol deze in de samenleving speelt. Voor zowel de klant, als ook voor de medewerker.

Chris Antuma vertelt SGP-ers op Landgoed Junne over zijn biologisch akkerbouwbedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.