Volop keus aan vrijwilligerswerk

OMMEN – Er zijn in de gemeente veel inwoners actief als vrijwilliger. Maar ook worden er op diverse plekken vrijwilligers gezocht. Dit blijkt uit de openstaande vacatures die te vinden zijn in de vacaturebank van het Vrijwilligerspunt Ommen.

Het kan veel opleveren. Je bent actief bezig en voelt je nuttig, je bouwt sociale contacten op en het is goed voor je gezondheid. Je kunt andere mensen leren kennen op een laagdrempelige manier en als bonus staat het ook nog goed op je cv. Bovendien is het onmisbaar in de samenleving van nu. Veel organisaties en verenigingen zijn afhankelijk van vrijwilligers.

Divers aanbod

Het aanbod van vrijwilligerswerk is heel divers. Zo worden er bijvoorbeeld vrijwilligers gezocht bij de bibliotheek, musea, zorg- en welzijnsorganisaties, kringloopwinkels en dierenorganisaties. Ook worden er door meerdere organisaties maatjes gezocht voor mensen die behoefte hebben aan gezelligheid en sociale contacten of persoonlijke begeleiding. Ben je meer van praktische aard, dan is aan de slag gaan als klus- of tuinhulp wellicht interessant.
Vrijwilligerspunt Ommen is hét startpunt voor vrijwilligerswerk en brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Belangstellenden die vrijwilliger willen worden, of organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen contact opnemen via vrijwilligerspuntommen@wijz.nu of langskomen tijdens het inloopspreekuur op dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur. Zie verder

www.vrijwilligerspuntommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.