Voetbal regio Dalfsen

0252741_IMG7930.JPG
Spelmoment uit de wedstrijd Nieuwleusen tegen Elim. Nieuwleusen won vrij eenvoudig deze wedstrijd.

S.V. Dalfsen beleeft zwarte middag in Roden

Dalfsen speelde uit tegen Roden en verloor met 4-0. Er was door heel Roden hard aan gewerkt om het veld sneeuwvrij te maken voor deze wedstrijd tegen s.v.Dalfsen, zelfs sneeuwschuivers werden ingezet en met succes. Om stipt 14.00 uur werd er volgens schema op een geheel groene maar zeer gladde mat afgetrapt. Al binnen tien minuten raakte doelman Mark Knol geblesseerd en al gauw werd duidelijk dat de jarige niet verder kon. Enigszins verrassend nam veldspeler Dann Kottink plaats onder de lat waarna het spel verder kon. Roden kwam voor rust nog op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten uit dode spelmomenten. Na de hervatting probeerde Dalfsen de aansluittreffer te forceren maar slaagde hier niet in. Het spel werd harder en ook Koen Sloot moest geblesseerd het veld verlaten. Kort erna scoorde de thuisploeg zelfs de 3-0 vanuit buitenspelpositie maar het doelpunt werd goedgekeurd. Toen ook nog de 4-0 volgde was het over en sluiten voor Dalfsen en vertrok de bus met geblesseerden en zonder punten naar Dalfsen. Zondag speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen Jubbega en zal het punten moeten pakken om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

Eenvoudige overwinning voor S.V. Nieuwleusen

Nieuwleusen speelde thuis tegen Elim en won vrij gemakkelijk met 4-1. Nieuwleusen nestelt zich hiermede nu definitief in de top vier van de 2e klasse J, samen met Gramsbergen, DOS 37 en Sparta Enschede. Het was nog even spannend of de wedstrijd in verband met de sneeuwval door kon gaan. Maar dankzij een vijftigtal vrijwilligers werd het veld op tijd sneeuw vrij gemaakt. De wedstrijd tegen Elim gaart niet de boeken in gaat als de meest spectaculaire. Nieuwleusen moest het zonder de geblesseerde schutter Randy Vink doen, waardoor Reinier Meijerink naar de spitspositie doorgeschoven werd en Stijn Hoekstra de plek op het middenveld in nam. Na vier minuten had Meijerink al de mogelijkheid om zijn waarde op deze plek te kunnen etaleren. Ruben Brinkman bediende hem op maat en zette hem vrij voor de keeper. De volley eindigde in het verkeerde net, die van de ballenvanger achter het doel. In de elfde minuut was Meijerink wel trefzeker vanaf de strafschopstip (1-0). Met een goed blok van Nemo Hekkert en zijn perfecte pass op de diepgaande Tom Vasse ging hij richting het vijandelijke doel. Wesley Boertien van Elim trok aan de noodrem, waardoor de prima leidende scheidsrechter Kaya Bünyamin niets anders kon dan de bal op de stip leggen. In de 20e minuut kwam Elim alweer langszij dankzij een zeldzame uitglijder van Roy Bollemaat. Mike Doldersum profiteerde hier gretig van en liet keeper Tim Hoogenkamp kansloos (1-1). Vijf minuten erna stelde Nieuwleusen weer orde op zaken. Ruben Brinkman zette Meijerink uit een vrije trap alleen voor keeper Remon Smit (2-1). Na de hervatting probeerden de gasten uit Elim de stand weer recht te trekken, maar tot echt goede kansen kwamen ze niet. Nieuwleusen speelde rommelig en kwam in de 70e minuut wat gelukkig op een 3-1 voorsprong. Na een mislukte vrije trap van Ruben Brinkman was het in een scrimmage voor het doel één van de verdedigers die de bal verkeerd op zijn been kreeg en via Meijerink ging de bal in het doel. De laatste twintig minuten werden door beide teams volgespeeld alsof er niets meer te verdienen viel. In de blessuretijd was het Leon de Raad die met een bekeken schuiver de eindstand bepaalde 4-1. Zaterdag de belangrijke wedstrijd uit tegen Gramsbergen op het programma. De thuiswedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Nieuwleusen.

Hoonhorst is het even helemaal kwijt

Hoonhorst speelde uit tegen Haarle en verloor met 5-0. Dat Hoonhorst een lastig seizoen heeft, dat is duidelijk. Met vier punten uit veertien wedstrijden is Hoonhorst rode lantaarndrager en valt de nacompetitie om degradatie naar de 5e klasse nauwelijks meer te ontlopen. Maar rechtstreekse degradatie afwenden is goed mogelijk. De Gazelle staat slechts één punt boven Hoonhorst en er degradeert in de klasse met elf ploegen slechts één team rechtstreeks.
De eerste negen wedstrijden van de competitie werd er heel behoorlijk gevoetbald. Er werden punten behaald en de verliezende partijen werden nipt verloren. Maar de laatste vijf duels kreeg Hoonhorst 24 goals tegen en werd slechts drie keer gescoord. De start van de competitie liet zien dat het wel kan, maar tegen Haarle was daar niets van te zien. Ruststand 5-0 voor Haarle. Hoonhorst liet zich de eerste helft na een redelijke start van tien minuten naar de slachtbank leiden. Een hoekschop die bij de eerste paal knullig het doel in ging was het eerste moment van zwak verdedigen (1-0). De 2-0 was het ultieme voorbeeld waar het echt aan schort. Een aanval van Haarle over vijf schijven. En als de spits van Haarle dan ook de hoek nog voor het uitkiezen heeft om binnen te koppen werd het eenvoudig 2-0. Eenvoudig wegdraaien bij een verdediger betekende de 3-0. Een hoekschop die wederom binnengekopt werd, was de 4-0. Voor rust volgde dan ook nog de 5-0. En stelde Hoonhorst daar wat tegenover? In aanvallend opzicht amper. Pogingen om tot kansen te komen waren er, maar met de linies te ver uit elkaar wordt de aansluiting gemist. En bovenal en veel te vaak was de nauwkeurigheid in balbezit niet goed. Deze slechte wedstrijd mag het team zich aanrekenen. Positief was te melden dat wederom de A-junioren Ties Fakkert en Victor Boekel na de hervatting naar behoren invielen. Aan de coach de taak om geloof in eigen kunnen en het voetbal van de eerste seizoenshelft terug te laten keren. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur thuis tegen Nieuw Heeten.

Lemelerveld verliest opnieuw in slotfase

Lemeleveld speelde thuis tegen Schalkhaar en verloor evenals het afgelopen seizoen in de slotfase van een fel spelend Schalkhaar met 0-1. Beide ploegen hadden moeite met de hobbelige grasmat. In de eerste helft ontspon zich een lekkere strijd tussen beide ploegen uit de onderste regionen van de tweede klasse I. Kansen waren er nauwelijks te noteren al was Schalkhaar dreigend met de snelle buitenspelers. Joey Nijenkamp, die tijdelijk zijn geblesseerde broer Ian vervangt, en de gedreven Naud Schrijver bleven de baas in de duels. Lemelerveld, onder aanvoering van de goed spelende Robin Morrenhof op het middenveld, was in de eerste helft de betere ploeg, al ontbrak bij de aanvallen vaak de goede eindpass of werden de schoten geblokt. Een afstandspegel van Matthias Reimink spatte in de 38e minuut op de kruising uiteen. Ruststand 0-0. Na de hervatting verzandde het duel in een rommelige pot met veel strijd. Vermeldenswaard was de invalbeurt van de 17-jarige Finn van de Berg uit de O-19. Halverwege de tweede helft kreeg Schalkhaar steeds meer de overhand en tien minuten voor het einde scoorde spits Klopman uit een hoekschop, geheel vrijstaand vrij simpel. Lemelerveld was vervolgens niet in staat het tij nog te keren en de nederlaag was een feit. De ploeg van Ruben Kloosterman zakte door het verlies weer naar een 12e plaats al is het verschil in punten met een zestal andere clubs minimaal. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen BWO in Hengelo. Deze ploeg staat tweede op de ranglijst.

USV heeft langste adem tegen Havelte

USV speelde thuis tegen Havelte en won met 2-1. Het was een hele zit op sportpark Hulsterlanden. Halverwege de eerste helft kon arbiter Ton Slag niet verder. De aanwezige KNVB-arbiter Heine Drenth nam onder goedkeuring van beide partijen na zo’n drie kwartier pauze het stokje over. Het duel werd in de 21e minuut stilgelegd net nadat USV op voorsprong was gekomen. Havelte zat eigenlijk best goed in de wedstrijd toen na een snelle aanval via Wouter Smudde en Dennis van der Veen captain Thijmen Stegeman werd vrijgespeeld. Doelman Stan de Vos was kansloos (1-0). Waarna beide ploegen vervroegd de kleedkamer opzochten. USV kwam er als beste uit. Thijmen Stegeman rondde fraai af met het hoofd, maar de vlag was omhoog. Even later schoot Wouter Smudde net over. Daarna werd het er niet vriendelijker op. Met opnieuw het nodige oponthoud. In de extra tijd kwam Niels Kappert een teenlengte tekort om de USV-voorsprong te verdubbelen. Een dure misser omdat Havelte met de laatste bal van de eerste helft langszij kwam. Doelman Martijn Scheper leek de situatie meester, maar werd alsnog geklopt door de inzet van Rens Lotze (1-1). Na de hervatting was de wedstrijd lange tijd in evenwicht. Beide ploegen kregen weinig kansen. In de 67e minuut was USV dichtbij na een kopbal van Max Schaeffer. Doelman De Vos was al geklopt, maar kreeg hulp van de lat. Het laatste kwart van de wedstrijd was voor USV. Mede dankzij de invallers. Good old Rick Timmerman (37) toonde zijn nog altijd aanwezige klasse terwijl Jort Kouwen (18) over rechts voor veel dreiging zorgde. In de 85e minuut leverde dat de beslissing op. Na wat duw- en trekwerk in de zestien met Mart Bekker, meende de Havelte-verdediger recht te hebben op een vrije trap en pakte alvast de bal onder de arm. Hands, penalty en de nodige protesten. Daar trok Thijmen Stegeman zich niks van aan en bezorgde USV vanaf de stip de late winst in een hele gekke wedstrijd. Zondag speelt USV opnieuw thuis. Dan is Makkinga de tegenstander. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Verslag/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.