Vilsteren moet de eer laten aan DVV Go Ahead

0252086_Vilsteren_-_Go_Ahead_2.jpg
(Archief)foto: Wouter Mars wist in de wedstrijd tegen DVV Go Ahead niet te scoren. Vilsteren verloor op de Rielerenk in Deventer met 3-1.

DEVENTER – De voetbaltrots van Vilsteren reisde zondag af naar Deventer, waar het op de Rielerenk de krachten moest meten met DVV Go Ahead. In de thuiswedstrijd wist de equipe van trainer Dik Runherd de gasten uit de koekstad onaangenaam te verrassen. Via een 3-1 zege bleven de punten op de Molenesch. ‘Ga Vooruit’ bivakkeert in de subtop. Wil de ploeg van trainer Remco Goldenbeld nog wat van het seizoen maken, dan zal het in het spoor moeten blijven van concurrenten als Voorst, Zwolle en Epse. Voor de rood-gelen uit Deventer lijkt de hoofdprijs niet weggelegd, maar de omweg (via een periodetitel alsnog promotie afdwingen) is zeker nog niet afgesloten.

Vilsteren is voor elke tegenstander in 5E van het zondagvoetbal een lastig te nemen horde. De middenmoter uit het Vechtdal moet wel zien af te rekenen met dat vervelende pechduiveltje dat keer op keer om de hoek komt kijken in de slotfase. In blessuretijd een remise uit handen geven of zelfs verliezen is dit seizoen al te vaak gebeurd. Als geluk en pech over een seizoen in evenwicht is, zoals vaak wordt beweerd, dan wordt het tijd dat het dubbeltje de komende wedstrijden de goede kant op valt. Te beginnen op de Rielerenk in Deventer.

Niks van dat alles. Het werd wederom 3-1 voor de thuisclub. Go Ahead bleef dus in eigen huis aan de goede kant van de score. “Een terechte nederlaag”, concludeerde Runherd na afloop. “We waren niet in goede doen. Zeker niet in de eerste 45 minuten. Ik heb in de rust ook aangegeven dat ik de Vilsterse mentaliteit miste, strijden en niet opgeven. Go Ahead heeft in de winterstop versterking gekregen. Onder andere Filip Arsic, een voormalig jeugdinternational van Servië. Ik zag het al in de warming-up, wat ’n trap in de benen die jongen.” Het is Arsic die de roodgelen al na acht minuten op voorsprong zet. Na een handbal in de zestien brengt Jelle Niens de partijen vanaf de stip op gelijke hoogte. Vilsteren kan de 1-1 niet de kleedkamer binnen loodsen. Ogun Ozturk zet met de thee in aantocht de thuisclub weer in de plus. De 2-1 blijft langs staan en de bezoekers uit het Vechtdal krijgen kleine mogelijkheden via Justus von Martels en Wouter Mars. De hoop blijft levend tot in blessuretijd. Dan bezegelt Alpay Alkan het lot voor de geelzwarten
(3-1).

Runherd koos voor het volgende team: Niels Veltmaat, Lars Kampman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Matthijs Kamphuis, Stijn Niens, Jelle Niens (aanvoerder), Rowi Hollegien (44. Lars Kampman), Wouter Mars, Sven Koggel (46. Jari Vlierman – 77. Pim Kamphuis) en Justus von Martels.

Stand 5E: Davo 14-32, CCW ’16 14-31, Voorst 14-30, Epse 14-25 (36-29), Go Ahead 14-25 (28-22), Zwolle 14-23, Terwolde 13-20, Vilsteren 14-15, Emst 14-14, Wesepe 13-9, Batavia ’90 14-7 en Wissel 14-5.

Zondag ontvangt Vilsteren Batavia ’90 uit Lelystad. De wedstrijd op sportcomplex de Molenesch begint om 14.00 uur.

 

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.