Vilsteren haalt het uit de tenen, maar wint van SV Zwolle

0253825_Vilsteren_-_Zwolle_2.jpg
Sven Koggel aanvaller van v.v. Vilsteren reageert goed op voorbereidend werk van Pim Kamphuis en tekent tegen s.v. Zwolle voor de enige treffer van de wedstrijd.

ZWOLLE – Vilsteren bevindt zich in klasse 5E van het zondagvoetbal op een hellend vlak. De ploeg uit het molendorp heeft dit jaar nog niet gewonnen. Van de laatste acht competitieduels gingen er vijf de mist in en drie keer was er geen winnaar. De geelhemden worden zelden weggespeeld, maar het is elke keer net niet. Trainer Dik Runherd kan er de vinger niet opleggen. Blessures, kleine foutjes die fataal uitpakken, soms ontbreekt net dat kleine beetje extra, dan weer ontbreekt de spirit, de Vilsterse onverzettelijkheid welke aan het begin van het seizoen dikwijls in positieve zin de doorslag gaf en de laatste weken is het goochelen met de opstelling, omdat Job de Groot, zijn ‘zekerheidje’ in het doel geblesseerd is. Zo is er elke keer wel wat. Maar goed, uiteindelijk is het niet belangrijk wie absent is, de elf op het veld zijn dat wel, die moeten het doen!

Het karwei zondag kwam van een kilometertje of 25 westwaarts; SV Zwolle, de enig overgebleven zondagclub die onze provinciehoofdstad rijk is. Op de Marslanden kostte een buitenspelgoal in blessuretijd de geelhemden de kop. Dus hoeveel motivatie heb je nodig om dat onrecht op eigen veld recht te zetten. Runherd kon weer een beroep doen op Job de Groot, die zijn naam alle eer aandeed. De doelwachter in Vilsterse dienst was ‘de grote man’, die met name in de openingsfase erger voorkwam tegen Zwolle, dat furieus van start ging. “Je kunt spreken van een gestolen overwinning”, gaf Runherd toe. “We werden in het openingskwartier finaal weggespeeld, maar knokten ons daarna terug in de wedstrijd. Zwolle heeft een goede ploeg, met enkele vaardige spelers, maar mede dankzij enkele reddingen van Job bleven we in de wedstrijd.” Runherd had ongetwijfeld getekend voor een punt, maar het werd een driepunten op de Molenesch. Pim Kamphuis brak op snelheid door de Zwolse verdedigingslinie en vond Sven Koggel, die zichzelf tot matchwinnaar bekroonde. In de resterende acht minuten konden de bezoekers de opgelopen schade niet repareren. Het bleef bij 1-0.

Runherd stuurde de volgende elf het kunstgras op: Job de Groot, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Lars Kampman, Matthijs Kamphuis, Stijn Niens (35. Pim Kamphuis), Jelle Niens (aanvoerder), Rowi Hollegien, Wouter Mars (70. Senne Hendriks), Sven Koggel en Jari Vlierman (65. Justus von Martels).

Stand 5E: CCW ’16 16-37, Voorst 17-36, Davo 16-35, Epse 17-31, Go Ahead 17-28, Terwolde 16-26, Zwolle 17-26, Emst 17-20, Vilsteren 16-18, Wesepe 16-12, Batavia ’90 16-7 (3 punten in mindering) en Wissel 17-5.
Zondag speelt Vilsteren in en tegen Wissel. Aftrap:14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

Sven Koggel van v.v. Vilsteren tekent voor de enige treffer van de wedstrijd en bekroond zichzelf tot matchwinnaar in het duel tegen s.v. Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.