Uit Hei en Dennen: Voorjaar in aantocht

0251388_Antoinette_Pieterman.jpg
.

Iedere winter cq vroeg voorjaar komen de mannen van het Ommer Mannenkoor bij ons aan de deur en geloof me, daar verheugen wij ons enorm op. Het zijn doordouwers hoor, ze staan stralend op een folder van de potgrondaktie. Ze worden wel steeds wat ouder, maar wat een plezier en kracht gaat er van hen uit. Potgrond geeft toch al een beetje lente aan, want je strooit of gooit het in je tuin in de hoop dat de bloemen en planten het nog beter gaan doen. Ik zie al wel veel sneeuwklokjes en krokusjes, hier en in andere tuinen. Wordt een mens vrolijk van. De vogeltjes zingen gezellig, dus kom maar op met de lente!
Net een leuke lieve vriendin uitgezwaaid, wij kletsen wat af en nee, Gerrit zit daar niet bij, die neemt dan de benen. Ik zit wel eens tijdens één van de mannenvergaderingen hier, rustig te luisteren naar hun wijze woorden. Ook bij hen wordt er veel gepraat over zaken die niets met de vergadering te maken hebben. Dan denk ik, vrouwen wordt verweten leuterverhalen te vertellen, maar o wee, als je de heren aanhoort.
Het voorjaar komt er aan, ik zie het als ik met de hondjes door de Wolfskuil loop. In het bosje waar ik met de hondjes kom hebben wijze mannen heel veel bomen gekapt en gezellig laten liggen. Met welke reden? Ik loop er zorgvuldig overheen. Knopjes in twijgen en zingende vogeltjes, de absolute voorjaarsbode. Ik kijk hier de krokusjes uit de grond. Bij onze fijne buren lopen kippen, die heel af en toe ook ons terrein verkennen. Ze lopen zo grappig, met de stappen wordt ook de nek bewogen. Hanen doen dat ook, maar veel erger nog, ze kraaien. En niet één keer, tuurlijk niet. De vorige buurman had een lelijke witte haan, die dag en nacht kraaide. Hij had er geen last van. Wij wel. Je schijnt er aan te kunnen wennen, helaas, het is mij nooit gelukt. Toen de haan dood ging (hoera) vertelde ik hem dat dat beest mij in mijn nachtrust stoorde. “Had dat dan gelijk gezegd, dan had ik zijn nek omgedraaid” was het antwoord. Dus een echte fijn besnaarde hanen liefhebber. Kippen zijn gezellig, ze tokkelen wat en wroeten in de grond naar wormen en nog fijner, iedere dag een lekker vers eitje!!!!

Antoinette

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.