Ster van Zwolle zoeft langs Dalfsen richting Ommen

0252085_IMG7753.JPG
Precies op schema zoefde een grote kopgroep voor het peloton uit over de rotonde in Dalfsen richting Vilsteren en Ommen.

REGIO – Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. In Zwolle werd om 12.00 uur op het Grote Kerkplein het startschot gegeven voor de 62e ‘Salverda Bouw’ Ster van Zwolle.

In deze openingsklassieker en eendaagse wielerwedstrijd van 180 kilometer wordt getest hoe de wielerrenners het winterseizoen zijn doorgekomen.

Deze openingsklassieker is een bijzonder sportevenement voor alle wielrenners in Nederland. In de Ster van Zwolle beginnen veel Nederlandse teams aan hun wielerjaar. De wielrenners rijden in een soort ster rondom Zwolle en doen hierbij veel omliggende plaatsen aan. Om precies 13.40 uur passeerden de renners Dalfsen. Komend vanaf Wijthmen werd via de rotonde bij het station in Dalfsen richting Vilsteren en Ommen gekoerst. Het peloton was in Dalfsen in drieën verdeeld met een minimaal tijdsverschil. De finish was rond 16.00 uur voor Isala op de Ceintuurbaan uur in Zwolle. In de eindsprint versloeg titelverdediger en voormalig profrenner Coen Vermeltfoort van team VolkerWessels – vanuit een kopgroepje van circa twintig man – zowel Martijn Budding (TDT Unibet) als Loe van Belle van team Jumbo-Visma. De 62e editie kenmerkte zich vooral door de vele valpartijen en door de grote nervositeit van het peloton tijdens de koers.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.