Sportclub Lemele biedt kampioenskandidaat goed partij, maar staat met lege handen

BORNERBROEK – Sportclub Lemele moet de komende zeven wedstrijden het degradatiespook van Zandeinde zien te verjagen. Geen weldenkend mens die geld durft te zetten op het slagen van deze missie. Is trouwens ook geen schande. Zes van de twaalf deelnemers in 4F Oost krijgen aan het eind van de rit een verwijsbrief naar de nieuw te vormen vijfde klasse. De nummers zeven tot en met twaalf van de eindlijst mogen het na de zomer een niveautje lager proberen. De eerste serieuze klus na de tweewekelijkse onderbreking (eerst carnaval en daarna een inhaalronde) heet RKSV Bornerbroek. De Tukkers zijn de enige ploeg die koploper ASV ’57 nog enigszins in het spoor kan blijven. Op Zandeinde wist de equipe van Harry Warmelink in de heenwedstrijd, diep in de blessuretijd alsnog een 1-1 onbeslist af te dwingen. Grote vraag vooraf was dan ook of de bezoekers op ’t Brook de hoogvlieger opnieuw schade toe konden brengen. Het resultaat in de meest prille oefenwedstrijd (2-2) tegen het een klasse hoger acterende Hardenberg ’85 biedt in ieder geval perspectief.

In het Twentse kerkdorp begon Lemele uitstekend. Na twintig minuten drukt Jelmer Kleinjan het prima spel uit in klinkende munt. De voorsprong is echter van korte duur. Robin Schipper trekt de partijen weer in evenwicht. De thuisclub heeft mazzel als bij een aanval Remon. Kleinlugtenbeld de bal ongelukkig tegen het scheenbeen krijgt. De carambole, vergeven van misfortuin, stuitert naast de kansloze Ruan Weelink tegen het net. Balen, maar kan gebeuren. De bezoekers rechten de rug en de partij komt in evenwicht. De hoop blijft levens en Lemele gaat in de slotfase vol voor de gelijkmaker. Meer risico leidt niet altijd tot gewenst resultaat. Ook niet deze zaterdag in Bornerbroek. Vanuit de counter berooft alweer Schipper, in het staartpuntje van het duel, de elf van Harry Warmelink van enige hoop, 3-1.

“Onterecht deze nederlaag”, vond Kleinlugtenbeld. “We speelden een prima wedstrijd. Als we dit qua spel en inzet ook tegen de kleinere ploegen op kunnen brengen pakken we echt nog wel punten. De trainingsopkomst is goed. Altijd veertien, vijftien man. De stemming is goed. We zijn als groep ook hartstikke blij dat Harry (Warmelink, trainer, red.) heeft verlengd.”

Stand 4F: ASV ’57 14-37, Bornerbroek 14-33, SV Rijssen 14-26 (36-15), Heracles 14-26 (29-20), Voorwaarts 14-24, Daarle 14-23, Mariënheem 14-17, MVV ’69 14-14, Lemele 14-12, SVV ’56 14-10, SC Rijssen 14-9 en Blauwwitters 14-6.
Zaterdag ontvangt Lemele SV Rijssen. Het eerste fluitsignaal op Zandeinde klinkt om 15.00 uur.

 

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.