Update: S.C. Lemele komt in Mariënheem niet verder dan de paalstand

MARIËNHEEM – Wordt Mariënheem de springplank voor sportclub Lemele? Of dooft op sportpark ’t Assspel, gelegen aan de weg van Raalte naar Nijverdal de laatste hoop voor de brigade van Harry Warmelink. Voor Lemele dreigt een afdaling naar de nieuw te vormen vijfde klasse, voor Warmelink gloort promotie naar SVZW. De bij de jongens zeer geliefde trainer vertrekt aan het eind van het seizoen als assistent-trainer naar de Zwaluwen uit Wierden, die serieus werk maken van een doorbraak naar de vierde divisie. Hoewel geen weldenkend mens geld durft te zetten op handhaving van de Zandeinde-bewoners (liefst zes van de twaalf deelnemers van 4F krijgt aan het eind van de rit een verwijzing naar de nieuw te vormen vijfde klasse), ligt het niet in het DNA van de dorpsclub de status van vierdeklasser zonder slag of stoot op te geven. Ook Mariënheem strijdt voor handhaving en heeft zelfs betere papieren van Warmelink en consorten (vijf punten meer). Deze ingrediënten maken het duel op voorhand interessant. Op Zandeinde trok de thuisclub in extremis de drie punten naar zich toe (3-2). Hoe verging het de blauwwitten op de late zaterdagmiddag in het kerkdorpje langs de als verkeerstechnisch gezien bloedlinke N35.

De uiteindelijke 1-1 onbeslist brengt beide clubs dichter bij de afgrond. Op ’t Asspel wordt pas begonnen om half vijf. Een tijdstip waarop de spelers van Lemele normaliter met natte gelhaartjes moegestreden de kantine inkomen en het eerste biertje bestellen. Maar goed, het is niet anders. De voor rust opgelopen 1-0 achterstand wordt na de onderbreking geëgaliseerd door Remon Kleinlugtenbeld.

Stand 4F: ASV ’57 15-38, Bornerbroek 15-36, SV Rijssen 15-29 (40-15), Heracles 15-29 (32-18), Daarle 16-26, Voorwaarts 16-25, Mariënheem 15-18, MVV ’69 15-17, Lemele 15-13, SVV ’56 15-10, SC Rijssen 15-9 en Blauwwitters 15-6.

Zaterdag ontvangt Lemele hekkensluiter BZSV de Blauwwitters. Op Zandeinde begint de wedstrijd om 15.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.