Protesterende boeren stunten met ‘voedselbos’ bij Lemelerveld

LEMELERVELD – Het aangekondigde voedselbos bij Lemelerveld blijkt geen echt voedselbos te zijn, maar een stunt van een aantal boeren uit Lemelerveld, Luttenberg en omstreken. Dat werd afgelopen donderdagmiddag duidelijk tijdens de opening van het ‘bos’. Aan diverse jonge bomen waren levensmiddelen gehangen.

Met hun stunt vragen de boeren aandacht voor hun zorgen over het stikstofbeleid. In hun verklaring staat: “Meerdere provincies en gemeenten geven aan onze zorgen te begrijpen. Maar doen ze er wat aan? Wij zijn bang dat iedereen uiteindelijk het hoofd maar buigt en meegaat in deze gekte. En dan? Maar een voedselbos aanleggen en voedsel importeren? Het eerste zal vies tegenvallen. Brood, melk, chips enzovoort; het groeit niet vanzelf aan de boom. Daar zit kennis, kunde en ervaring achter.”
“Wij behoren tot de beste boeren van de wereld. Moeten we dit zo maar aan de kant laten schuiven door onkunde, toetsenbordtheorie en wensdenken? Wij denken van niet. Wat import betreft: op zich is er niks op tegen, ons land kan niet alles verbouwen. Maar laten we zuinig zijn op wat we wel hebben. Een recent voorbeeld is nog de eieren uit legbatterijen die zo uit Oekraïne komen, terwijl legbatterijen hier verboden zijn. Tegenvallende oogsten in het buitenland zorgen nu al voor legere schappen in de winkel. De oorlog in Oekraïne zorgde voor een roep om graan. Met het gevolg dat alles weer duurder wordt. Al dan niet terecht. Dus laten we onszelf niet volledig afhankelijk maken.”

Foto: Annet van Raalten

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.