Politiek Verwoord: VVD

0251530_VVD_foto.jpg
.

Verkiezingsretoriek

Woensdag 15 maart aanstaande kunnen we allemaal naar de stembus om onze keuze aan te geven voor Provinciale staten, waterschappen en indirect de Eerste Kamer. Veel partijen zijn de afgelopen week gestart met de campagne en daar sluiten diverse regionale en lokale fracties bij aan.

Retoriek, betekenis hiervan is de kunst van het overtuigen. Elke partij kiest hiervoor zijn eigen wijze. Als plaatselijke fractie hebben we een kleine inbreng bij onze provinciale en landelijke campagne, laat staan invloed op visie en beleid. Als VVD Fractie Ommen zijn we op 17 februari jongstleden gestart met het beplakken van de gereserveerde borden in Ommen, met de herkenbare oranje VVD-affiches. Bij thuiskomst hoorden we de brievenbus klapperen. Het bleek een opgevouwen papier te zijn met de volgende teksten erop vermeld: ‘Vrijmetselaars zijn we niet van gediend’ en: ‘Wij zijn kinderen van god en niet van satan. VVD = satan en pedofilie. Schaam je’.

De tekst bleek op een grote A0-poster geschreven te zijn van ‘The Great Reset’. Enigszins verbaasd over de tekst en van de poster in de bus, vroegen we ons af of we hierdoor overtuigd waren van de daadwerkelijk boodschap van de persoon die deze poster bezorgd had. Het is niet de eerste keer dat ik als fractielid van VVD-Ommen hiermee geconfronteerd word. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 werden de banners ook al voorzien van posters en stikkers van deze groepering. Ook de gemeentelijke publicatieborden zijn meerdere malen van deze posters voorzien.

Met de nodige mensen heb ik dit voorval en vooral de tekst besproken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mij met de teksten die ze handmatig op de poster toegevoegd hebben, kan vereenzelvigen. Dat je het niet eens bent met het huidige beleid, dat kan ik mij zeker voorstellen. Ook ik heb moeite met de nodige beslissingen, maatregelen en onopgeloste problemen zoals die er nu voorliggen. Vanuit politieke overtuiging probeer ik, hoe gering dit ook is, hier een andere wending aan te geven en aansluiting te vinden bij andere partijen om te komen tot een goede visie, beleid en uitvoering. Dit is waar ik voor sta als gemeenteraadslid.

Helaas heeft de retoriek van deze persoon richting mij niet het gewenste effect. Jammer dat je geen dialoog kunt aangaan en kijken waar je elkaar in kunt vinden. De persoon in kwestie heeft zich niet eens kenbaar gemaakt, een gemiste kans, naar mijn mening.

Iedereen succes met het maken van de keuze en ik hoop dat velen van de lezers de wandel naar de stembus willen maken.

Richard Smits
Fractievoorzitter VVD-Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.