Politiek Verwoord: CDA

0252610_jan_hekman.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Jan Hekman van het CDA aan het woord.

Op 15 maart 2023, mag iedere stemgerechtigde weer zijn of haar stem uitbrengen bij zowel de Provinciale Statenverkiezing alsook de Waterschapsverkiezing. Zowel de provincie als het waterschap zijn vaak wat minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. De Provinciale Staten kiezen uiteindelijk onze Eerste Kamer, die op hun beurt weer alle wetten behandelen en toetsen op uitvoering en werkbaarheid. Het toetsen door de Eerste Kamer blijft heel belangrijk gezien alle misstanden, die het vertrouwen in de politiek schaden. En de Waterschappen zijn o.a. verantwoordelijk voor waterbeheer en waterkwaliteit, wat belangrijk is voor een veilige werk- en woonomgeving.

Compromissen

Kortom, u bent aan zet! Met uw stem kunt u mede de richting voor de komende periode bepalen van de Provinciale Staten en de Waterschappen. Uw stem telt en doet er toe! Om mij heen hoor ik veel mensen zeggen niet geïnteresseerd te zijn in de politiek en het vertrouwen kwijt te zijn. De volmaakte politiek bestaat niet! Er zullen altijd compromissen moeten worden gesloten om gezamenlijk tot beleid en oplossingen te komen. Door alleen maar te roepen wat niet goed is, geen oplossingen aan te dragen en alleen maar polariserend bezig te zijn, kom je geen steek verder. Om tot resultaten te kunnen komen zullen we moeten samenwerken met mensen/partijen die het aangaan. Met hen en niet over hen praten! Daarom is het tijd voor “Minder ik en meer wij”.
Daarom is uw stem zo belangrijk, het is geen ver van mijn bed show. Eigenlijk heeft alles met politiek te maken. Natuur, natuurbeheer, perspectief voor de landbouw, woningbouw, zorgstelsel, inkomen, infrastructuur, belastingen, enz. Kortom, je kunt het niet zo gek bedenken of het heeft te maken met politiek. Daarom is het belangrijk tijdens de verkiezingen de juiste mensen te kiezen. Mensen, die bereid zijn om hier tijd en energie in te steken. Mensen die willen luisteren naar inwoners en vervolgens goede besluiten nemen.

Uw stem

Bij een samenwerking met andere partijen zullen er soms concessies moeten worden gedaan aan wat er in verkiezingstijd is verteld. Maar wij lopen niet voor onze verantwoordelijkheid weg! Wij willen op een goede en zuinige manier omgaan met wat ons is toevertrouwd. Daarom heeft het CDA voor de Provinciale Statenverkiezing en voor de Waterschapsverkiezing vertegenwoordigers op de lijst staan uit alle geledingen van de bevolking. Mensen, die uw stem meer dan waard zijn en graag aan oplossingen willen bijdragen. U bent nu aan zet. Ga in elk geval stemmen. Uw stem is het waard. Laat uw stem geen proteststem zijn. Niemand is gebaat bij het drijven van tweespalt. Het CDA vindt dat het tijd is voor “Minder ik, meer wij”. Overijssel is van ons allemaal!

Jan Hekman, voorzitter CDA, afdeling Ommen

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.